duminică, august 1, 2021

Raed Arafat, șeful DSU, și-a exprimat îngrijorarea după numărul record de infectări de până acum. Iar atenționările sale sunt deloc optimiste.

Domnia sa a atras atenția, miercuri, la Realitatea Plus,

după ce în ultimele zile s-a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări cu noul coronavirus de la începere epidemiei în României, că încă nu se știe care este efectul sutelor de pacienți bolnavi care s-au externat la cerere.

„Încă nu se vede efectul externărilor”, a zis Arafat. El a adăugat că nu exclude o creștere în continuare a ritmului infectărilor. „O parte din populație nu respectă regulile de protecție, nu poartă mască. De la început am zis că măsurile de relaxare trebuie dublate de măsuri compensatorii”, a spus acesta.

CCR a declarat neconstituțională procedura prin care guvernanții

au impus carantina și izolarea obligatorii. Până la un nou act normativ, pacienții COVID-19 se pot externa din spital la cerere.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, luni, că în ultimele 24 de ore, ca efect al deciziei CCR, s-au externat la cerere un număr de 550 de persoane, din toate spitalele din țară. „Sunt din toată țara, fără o zonă anume”, a indicat el. „Pacienți pozitivi, simtomatici sau nu, sunt externați”, a adăugat ministrul.

Ultimele stiri

Parteneri