joi, august 18, 2022

Știrile false și dezinformarea au afectat în mod substanțial campania de vaccinare anti-COVID și încrederea oamenilor în medici și autorități. Părerile despre vaccinuri sunt împărțite, după mai bine de un an de la dezvoltarea acestora. 

Oamenii încă se tem de vaccin sau, mai bine sus, de efectele adverse pe termen lung. Majoritatea persoanelor care refuză imunizarea își justifică acțiunea prin teamă.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre un produs farmaceutic. Medic: Nu e...

Ei refuză imunizarea deoarece, în cele mai multe cazuri, consderă că sănătatea le va fi afectată în următorii ani, când efectele vaccinului vor deveni vizibile.

Printre acești oameni se află și autorități, profesori și medici, din păcate, anunță specialiștii.

Raed Arafat, șeful DSU, susține că nu trebuie să avem încredere în autoritățile care îndeamnă la refuzarea vaccinării. În schimb, este indicat să ne informăm din surse cât mai sigure și să acordăm atenție sfaturilor oferite de specialiștii care susțin mpsurile anti-COVID.

Sunt necesare măsuri ferme împotriva dezinformării

Cel mai recent bilanț al vaccinărilor din România, publicat sâmbătă după-amiază, indică faptul că aproape 32.00 de oameni au ales să facă prima doză de ser anti-COVID sau pe cea în doză unică în 24 de ore, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: Dr. Pautov dezvăluie un secret știut doar de medic...

Chiar dacă în ultima perioadă se constată o accelerare a ritmului vaccinării, România apropindu-se de 6 milioane de persoane cu cel puțin o doză administrată, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, atrage atenţia că sunt necesare măsuri mai ferme împotriva ştirilor false şi a dezinformării din spaţiul public.

„Eu, cu tot dreptul de liberă exprimare, aş tăia microfonul la toţi care vin şi dezinformează şi spun la oameni să nu se vaccineze, pur şi simplu şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze.

Te-ar mai interesa: O româncă a murit după ce a băut substanță de cont...

Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă plină de dezinformări ca să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile.

Cred că suntem la momentul în care trebuie să facem invers acum.

Măcar pentru două, trei luni, măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linia sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat”, declară Raed Arafat, șeful DSU.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private