sâmbătă, octombrie 1, 2022

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, face apel la calm și spune că lumea trebuie să rămână calmă, pentru că Zaporoje este departe de România.

Șeful DSU transmite că, în cazul unui incident nuclear, ”nu se pune problema” ca populaţia să nu primească ”informaţia corectă cu indicaţiile corecte”.

”La acest moment, ce pot să vă spun, că lumea trebuie să rămână calmă, liniştită, Zaporojie este departe de România şi aici inclusiv din partea CNCAN-ului au fost făcute informări că nu există un pericol imediat, fiind distanţa mare, să fie un impact majori asupra populaţiei din România. Bineînţeles, orice situaţie se evaluează individual, dar aici nu vorbim de ceva care este în vecinătatea României”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Euronews România.

Te-ar mai interesa: Raed Arafat: Planul României dacă Putin aruncă nuc...


Centrala nucleară de la Zaporojie a rămas recent fără curent

Centrala nucleară de la Zaporojie, din Ucraina, aflată din martie sub controlul trupelor ruse, a fost total deconectată de la rețeaua electrică pe 25 August.

Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru, spune compania care operează unitatea, Energoatom.

Ultimele două reactoare în funcțiune ale unității, cea mai mare din Europa, au fost oprite după ce incendiile din apropiere au avariat liniile electrice, precizează Energoatom.

Focul a izbucnit în gropile de cenușă ale termocentralei care asigură curentul necesar funcționării unității și au afectat liniile care conectează centrala de rețeaua electrică ucraineană.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Kievul și Moscova se acuză reciproc de trei săptămâni de bombardamente asupra acestei centrale, stârnind temeri față de un posibil nou Cernobîl.

Gazprom, gigantul energetic de stat rus Gazprom, a declarat că o scurgere de petrol a determinat compania să oprească furnizarea de gaze către Europa prin conducta Nord Stream 1, care ar fi trebuit să se redeschidă sâmbătă.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică va stabili o prezență „permanentă” la centrala nucleară Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a declarat vineri șeful agenției.

Te-ar mai interesa: Weekend 1-2 octombrie: Evenimente cu intrare liber...

Măsura de a monitoriza constant instalația a fost luată după luptele grele dintre Rusia și Ucraina, care au stârnit temeri în rândul liderilor mondiali cu privire la o potențială catastrofă nucleară.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private