Sari la conținut

Rafila a discutat cu premierul Ciolacu soluţiile pentru finanţarea CNAS

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că a discutat cu premierul Marcel Ciolacu pentru a găsi finanţare din partea Guvernului pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, care să trimită banii în teritoriu către spitalele care se confruntă cu lipsa fondurilor.

”Încercăm să găsim soluţii cu responsabilul şi finanţatorul programelor de sănătate, care este Casa Naţională de Asigurări de Sănătate prin Casele Judeţene. Sigur, e un lucru cunoscut, spitalele funcţionează pe baza contractelor cu Casele Judeţene, iar programele de sănătate curative sunt de asemenea finanţate integral.

Din punct de vedere al sistemului de sănătate, Ministerul Sănătăţii face tot ceea ce este posibil şi am avut întâlniri împreună cu domnul prim-ministru, chiar vineri, cred, să găsim posibilitatea finanţării din partea Guvernului, secvenţial, a Casei de Asigurări, care să trimită banii în teritoriu”, a declarat Alexandru Rafila, duminică, într-o conferinţă de presă.

Marcel Ciolacu. Alexandru Rafila
Sursă foto: colaj BZI

Potrivit News.ro, ministrul Sănătăţii a subliniat că în urmă cu 10 zile a fost suplimentat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu 1,7 miliarde de lei. ”Dacă în urmă cu 10 zile Guvernul României a aprobat prin hotărâre o suplimentare a bugetului Casei cu 1,7 miliarde de lei, acest lucru va continua secvenţial, pe măsură ce se acumulează la buget, ei vor fi direcţionaţi la Casa Naţională care, la rândul ei, va finanţa Casele Judeţene încât să nu existe o întrerupere a activităţii medicale.

Cred că modul de abordare este cel dictat de condiţiile economice ale României care încearcă să asigure şi pacienţilor ceea ce este necesar din punctul de vedere mai ales al programelor de sănătate.

Sunt exceptate o grămadă de cheltuieli de la prevederile ordonanţei, iar excepţii de la ordonanţă se pot face prin memorandum aprobat în Guvernul României pentru categoriile de cheltuieli care sunt stringente în această perioadă”, a explicat Alexandru Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.