joi, octombrie 6, 2022

Lumea deja a intrat în spiritul sărbătorilor de iarnă, iar târgurile de Crăciun organizate în țară ne duc și mai aproape de sărbători. Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății atrage în schimb atenția că oamenii nu respectă măsurile de restricție și din păcate, astfel de comportamente pot duce la măsuri de restricție în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Mi-e greu să vă spun ce se va întâmpla peste un interval de 3-4 săptămâni, dar eu am o preocupare față de ce se întâmplă în acest moment. Am văzut ieri la Brașov, la târgul de Crăciun că era o mare frenezie, am văzut concerte care nu aveau nimic de-a face cu măsuri de bază care să prevină transmiterea. Dacă oamenii vor să aibă sărbători cât mai aproape de normalitate, ar trebui să se comporte cât mai precaut în această perioadă”, a declarat Alexandru Rafila la B1tv.

Te-ar mai interesa: Trei zodii pe care să nu te bazezi niciodată! Te v...

Noul ministru al Sănătății subliniează că pe cât de importante sunt măsurile sanitare luate de autorități, pe atât de imperios necesar este respectarea lor de către cetățeni.

„Și dacă ești într-un spațiu aglomerat și porți masca tot nu este nimci complicat, dar este o chestiune de mentalitate, de obișnuință de a respecta unele reguli. Obligativitatea asta…noi tot discutăm despre măsuri legislative. Măsurile legislative sunt una, respectarea lor altceva. Lucrul ăsta se leagă de faptul că unii oameni cred unele lucruri tot mai fantasmagorice, o chestiune care ține de educație”.

Te-ar mai interesa: Atenție! Aceste suplimente îți pot dubla riscul de...

„Trebuie văzut contextul epidemiologic. Suntem în scenariul verde, dar contează trendul. Gândiți-vă ce s-a întâmplat astă vară când eram în scenariul verde dar lucrurile mergeau prost săptămână, după săptămână. A existat o creștere relevantă din punct de vedere epidemiologic”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private