marți, august 9, 2022

RAFILA: Masca va fi iar obligatorie! Iată de când… Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, amintește că în unitățile sanitarem, masca este deja obligatorie.

„Masca a revenit în unitățile sanitare.

Noi avem o bază legală care permite fiecărei unități sanitare, inclusiv la cabinetele medicilor de familie, să utilizeze masca, atât personalul, cât și pacienții, pentru prevenirea transmiterii infecțiilor nosocomiale, diverse infecții și aici includ și infecția cu coronavirus.

Te-ar mai interesa: Alianța Națională pentru Boli Rare România: 15 ani...

E un ordin din anul 2016, ordinul 1101 care este disponibil în acest moment și își poate face efectul fără niciun fel de probleme la nivelul unităților sanitare.

Dacă discutăm în general, masca trebuie purtată în spațiile închise, aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Noi nu putem face decât o recomandare în momentul de față, dar, în mod evident, dacă va există o situație care să pună sistemul de sănătate în pericol, în ceea ce privește gradul de absorbție al pacienților, fie COVID, fie alte patologii, sigur că noi vom prezenta această situație.

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

Guvernul României va lua măsurile pe care le consideră necesare într-un astfel de context”, a declarat ministrul Alexandru Rafila, în cadrul dezbaterii „Pandemia COVID-19, 2022: „Nimic nu va mai fi la fel” vs. „Luați din nou prin surprindere”.

Iar crește numărul de cazuri…

Când vom fi iar obligați să purtăm măști? Ei bine, potrivit ministrului, masca va fi iar obligatorie din toamnă.

Te-ar mai interesa: Urmează un val de frig și ploi? Iată ce spun meteo...

nn ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.658 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 4.370 mai multe față de ziua anterioară.

1.551 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private