marți, mai 17, 2022

Rafila nu mai poate ascunde! 6 milioane de euro pierdute pe vaccinuri anti-covid care au expirat. Valorile sunt estimative din cauza confidențialității contractelor neputându-se oferi astfel sumele exacte, după cum notează Evenimentul Zilei.

Potrivit datelor oficiale de la Ministerul Sănătății, Guvernul României are contracte de achiziționare a vaccinurilor covid până în anul 2023. Iar pe lângă dozele ce urmează a fi primite de țara noastră, avem doze rămase de anul trecut care fie au expirat, fie au fost donate altor state. Costurile privind vaccinurile nu implică doar achiziția. Reamintim că vaccinurile celor de la Pfizer și Moderna, necesită condiții de depozitare speciale, la temperaturi scăzute, iar pe lângă acestea sunt și costuri pentru distrugerea lor conform materialelor biologice speciale. Alexandru Rafila susține că un vaccin costă aproximativ 3 euro, ceea ce înseamnă că peste 6 milioane de euro din buget au fost irosiți, potrivit infoactual.ro

Te-ar mai interesa: Vitamina D, inutilă pentru organism dacă nu ai ace...

Însă, conform datelor ActiveNews, suma cea mai mică, de circa 10 lei, era aferentă serurilor AstraZeneca, cele de la Pfizer fiind semnificativ mai scumpe, ajungând la aproximativ 100 de lei bucata, în timp ce serurile ModeRNA, la aproximativ 140 de lei. Acesta e costul „vaccinului gratuit” plătit de la bugetul de stat, din contribuțiile inclusiv ale nevaccinaților, pentru ca o minoritate să plece „liberă” în concediu și să intre în mod exclusivist în magazine și mall-uri înainte ca, surpriză, să afle că după doza a treia i se pregătește și a patra, ba chiar și a cincea, conform unui anunț recent al producătorilor de seruri experimentale.

Te-ar mai interesa: 10 cauze ale respirației urât mirositoare. Ciroza ...

„Scopul vaccinării, ca acțiune de sănătate publică, este oprirea transmiterii, iar la început vaccinurile ofereau 90% protecție împotriva îmbolnăvirii (conform propagandei oficiale, însă datele ulterioare au relevat un procent real de sub 1%. Mai exact, de 0,84%, n.r.). Pe măsura modificării tulpinilor circulante, eficacitatea, chiar cu trei doze de vaccin, a scăzut undeva la 20%. A rămas totuși semnificativă pentru prevenirea cazurilor grave și a deceselor (o altă minciună oficială care a fost contrazistă de numărul mare de vaccinați internați în spital sau chair decedați, dintre care presa a reținut nume de vedete, sportivi și politicieni, n.r.). Dacă populația va lua măsuri minimale de protecție, cum e utilizarea măștii în spațiile aglomerate, acest val va trece fără probleme și fără restricții”, a declarat Alexandru Rafila, pentru spotmedia.ro.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Monica Pop: ”Cu toții avem celule cancer...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private