Sari la conținut

RAM amenință capacitatea medicilor de a trata eficient infecțiile

Rezistența la antimicrobiene (RAM) constituie una dintre cele mai mari amenințări la adresa sănătății publice. Rezistența la RAM a fost asociată cu o creștere semnificativă a ratei mortalității.

În acest context, Coaliția Internațională a Autorităților de Reglementare a Medicamentelor (ICMRA) recunoaște că RAM amenință capacitatea medicilor de a trata eficient infecțiile și atrage atenția, într-un nou raport, că intervențiile de succes, de reglementare și nereglementare, utilizate în diferite țări pentru a aborda problema tot mai mare de sănătate publică a rezistenței la antimicrobiene (RAM).

RAM amenință capacitatea medicilor de a trata eficient infecțiile

RAM amenință capacitatea medicilor de a trata eficient infecțiile din cauza unei game tot mai mari de bacterii și alte microorganisme care s-au adaptat pentru a deveni rezistente la tratamentele disponibile.

RAM este o problemă complexă

ICMRA recunoaște că RAM este o problemă complexă, cu multiple fațete și solicită o mai bună coordonare între toate sectoarele, inclusiv sănătatea publică, sănătatea animală și mediul înconjurător, prin intermediul unei abordări „One Health”.

Amenințare la adresa sănătății

Un efort concertat și de colaborare este esențial pentru a gestiona eficient această amenințare la adresa sănătății, a economiilor și a securității globale.

Potrivit ultimului raport privind cele mai bune practici din diferite țări care au fost elaborate în conformitate cu abordarea „O singură sănătate”.

Cele mai bune practici incluse se axează pe următoarele subiecte:

  • Flexibilități de reglementare care ajută la introducerea pe piață a noilor terapii.
  • Raportarea vânzărilor de antimicrobiene pentru uz veterinar care informează inițiativele de supraveghere și de administrare a rezistenței antimicrobiene/utilizării antimicrobiene.
  • Lecțiile învățate din flexibilitățile de reglementare puse în aplicare ca răspuns la pandemia COVID-19.
    Restricționarea vânzării și furnizării de antibiotice disponibile fără prescripție medicală.
  • Elaborarea și progresul unui studiu pilot privind modelele de rambursare pentru antimicrobiene noi.
  • Raportarea antibiogramelor selective pentru a informa alegerea antimicrobiană.
  • Feedback cu privire la datele privind prescrierea de antibiotic.
  • Recomandări de tratament pentru infecțiile comune în asistența medicală ambulatorie.

Abonament medical individual

Studiile de caz servesc, de asemenea, drept instrumente pentru a promova discuții și colaborări ulterioare și pentru a consolida hotărârea de a lua măsuri pentru a aborda RAM.

Elaborarea raportului urmează unei serii de discuții cu autoritățile internaționale de reglementare pentru a oferi o direcție strategică și a găsi soluții inovatoare pentru a combate răspândirea RAM.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel