Sari la conținut

Raport oficial Autoritatea de reglementare a Medicamentelor despre AstraZeneca. Ce dezvăluie raportul despre legătura vaccin-cheaguri de sânge?

Vaccinul AstraZeneca
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
AstraZeneca, anunț controversat

Autoritatea de reglementare din Marea Britanie a constatat în total 30 de cazuri de apariție a cheagurilor de sânge după utilizarea vaccinului AstraZeneca

Autoritățile de reglementare britanice au declarat joi că au identificat 30 de cazuri de evenimente rare de cheaguri de sânge după utilizarea vaccinului AstraZeneca COVID-19, cu 25 mai mult decât a raportat anterior agenția, conform Reuters.

Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale a declarat că nu a primit astfel de rapoarte de evenimente de coagulare în urma utilizării vaccinului făcute de BioNTech SE și Pfizer Inc.

Oficialii din domeniul sănătății au declarat că încă mai cred că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 depășesc cu mult orice risc posibil de formare a cheagurilor de sânge.

Unele țări restricționează utilizarea vaccinului AstraZeneca, în timp ce altele au reluat vaccinările, deoarece investigațiile privind rapoartele de cheaguri de sânge rare și uneori severe continuă.

La 18 martie, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a spus că au existat cinci cazuri de cheag de sânge cerebral rar între 11 milioane de doze administrate.

Joi,1 Aprilie, acesta a numărat 22 de rapoarte de tromboză a sinusului venos cerebral, o boală extrem de rară de coagulare a creierului și 8 rapoarte despre alte evenimente de coagulare asociate cu trombocite scăzute din sânge dintr-un total de 18,1 milioane de doze administrate.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel