marți, mai 30, 2023

Pfizer a publicat datele oficiale: Studiul clinic în fază 3 în curs de desfășurare a vaccinului Pavizer / BioNTech împotriva coronavirusului confirmă că protecția acestuia durează cel puțin șase luni după a doua doză, au declarat companiile joi în cadrul unui comunicat de presă, conform CNN.

Este prima statistică privind protecția pentru un vaccin coronavirus și, în timp ce șase luni sunt o țintă modestă, este mai lungă decât cele 90 de zile de protecție vehiculate, fiind cea mai bună estimare oferită până în prezent.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

Vaccinul rămâne cu peste 91% eficient împotriva bolilor cu orice simptom timp de șase luni, au spus companiile. Și părea să fie pe deplin eficient împotriva îngrijorătoarei variante B.1.351 a virusului, care este tulpina dominantă care circulă în Africa de Sud și despre care cercetătorii se temeau că ar fi evoluat pentru a se sustrage protecției vaccinurilor, au spus companiile.

„Vaccinul estet 100% eficient împotriva bolilor severe, așa cum este definit de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), și 95,3% eficace împotriva COVID-19 sever, așa cum este definit de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA)”, a declarat compania BioNTech într-o declarație comună cu Pfizer.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Miercuri, 31 Martie, companiile au declarat că un mic studiu efectuat pe voluntari cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a arătat eficacitate de 100% în această grupă de vârstă.

„Aceste date confirmă profilul de eficacitate și siguranță favorabil al vaccinului nostru și ne poziționează să depunem o cerere de licență biologică la FDA din SUA”, a declarat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer, într-o declarație publică.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Eficacitatea ridicată a vaccinului observată până la șase luni după a doua doză și împotriva variantei predominante în Africa de Sud oferă încredere suplimentară în eficacitatea generală a vaccinului Pfizer.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private