sâmbătă, septembrie 25, 2021

Pfizer a publicat datele oficiale: Studiul clinic în fază 3 în curs de desfășurare a vaccinului Pavizer / BioNTech împotriva coronavirusului confirmă că protecția acestuia durează cel puțin șase luni după a doua doză, au declarat companiile joi în cadrul unui comunicat de presă, conform CNN.

Este prima statistică privind protecția pentru un vaccin coronavirus și, în timp ce șase luni sunt o țintă modestă, este mai lungă decât cele 90 de zile de protecție vehiculate, fiind cea mai bună estimare oferită până în prezent.

Vaccinul rămâne cu peste 91% eficient împotriva bolilor cu orice simptom timp de șase luni, au spus companiile. Și părea să fie pe deplin eficient împotriva îngrijorătoarei variante B.1.351 a virusului, care este tulpina dominantă care circulă în Africa de Sud și despre care cercetătorii se temeau că ar fi evoluat pentru a se sustrage protecției vaccinurilor, au spus companiile.

„Vaccinul estet 100% eficient împotriva bolilor severe, așa cum este definit de Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), și 95,3% eficace împotriva COVID-19 sever, așa cum este definit de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA)”, a declarat compania BioNTech într-o declarație comună cu Pfizer.

Miercuri, 31 Martie, companiile au declarat că un mic studiu efectuat pe voluntari cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani a arătat eficacitate de 100% în această grupă de vârstă.

„Aceste date confirmă profilul de eficacitate și siguranță favorabil al vaccinului nostru și ne poziționează să depunem o cerere de licență biologică la FDA din SUA”, a declarat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer, într-o declarație publică.

Eficacitatea ridicată a vaccinului observată până la șase luni după a doua doză și împotriva variantei predominante în Africa de Sud oferă încredere suplimentară în eficacitatea generală a vaccinului Pfizer.

 

 

Ultimele stiri