joi, august 11, 2022

În urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, oamenii s-au strâns în fața spitalului pentru a protesta și pentru a-și manifesta durerea față de cele șapte victime care și-au pierdut viața în incediu.

Manifestanții au cerut demisia lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și a premierului Florin Cîțu.

”Două fire, două paie, Cîțu du-te la pârnaie!” și ”Jos Guvernul criminal!” au fost două dintre mesajele protestatarilor.

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

„Eu sunt şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. DSU are două roluri – principalul rol este coordonarea structurilor de intervenţie în situaţiile de urgenţă. Din păcate, pe noi ne vedeţi când avem urgenţe. Nu ne vedeţi când situaţia este ok. Noi apărem şi eu apar în mod deosebit când există o problemă gravă. Dacă nu e gravă, nu apar eu şi sunt colegii mei pe plan local care apar şi vorbesc. Vin când este ceva grav, pentru că ăsta este rolul Departamentului.

În cadrul DSU, IGSU are rol de prevenire şi control. Eu puteam să spun că e o problemă dacă IGSU nu făcea control, nu semnala problemele. De aici, executarea soluţiilor nu mai aparţine de DSU, nici de Arafat, nici de Ministrul de Interne, nici chiar de Ministrul Sănătăţii. Rolul nostru este să sprijinim, după competenţe, pe cei care sunt în coordonarea sau controlul nostru ca să îşi rezolve problemele”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Mare sărbătoare: Primul sfânt canonizat pe pământ ...

Întrebat la finalul conferinţei de presă de la Constanţa dacă se gândeşte să demisioneze după atâtea tragedii care au avut loc în spitalele din România, Raed Arafat a spus că nu este „Superman” să rezolve toate lucrurile.

„Adică vreţi să spuneţi că au murit oamenii că doctorul Arafat nu a demisionat? V-am explicat rolul DSU, ce face DSU şi cum intervine DSU cu structurile aflate în coordon

Te-ar mai interesa: Medic: De ce tot mai mulți tineri de 30 de ani fac...

are. Doctorul Arafat nu este Superman, care să rezolve toate problemele, nici instituţiile aflate în coordonarea lui nu sunt instituţii de supraputere să rezolve absolut toate problemele”, a punctat Raed Arafat.

Incendiul de la Constanța a fost asupru criticat și de către presa internațională

Reuters a relatat în linii mari ce s-a întâmplat la Constanţa. Agenţia a transmis că sistemul sanitar din ţara noastră era sub presiune de dinainte de pandemie, subjugat de corupţie, ineficienţă şi cu un management politizat.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

Cel mai tranşant material cu privire la acest subiect este cel publicat de Euronews. Acesta pune accent pe „neglijjenţă, ignoranţă şi corupţie”, încă din titlu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private