Sari la conținut

Dana Budeanu, în război deschis cu Raed Arafat: „Eu nu sunt antivaccinistă, încetaţi să mă faceţi mincinoasă/ Frica instalată în oameni omoară. A ajuns să funcţioneze subconştientul”

Dana Budeanu, în război deschis cu Raed Arafat: „Eu nu sunt antivaccinistă, încetaţi să mă faceţi mincinoasă/ Frica instalată în oameni omoară. A ajuns să funcţioneze subconştientul”

După ce Dana Budeanu a făcut publică informația conform căreia Sorin Oprescu s-ar afla internat la Institutul Matei Balş, în secţia ATI, fiind infectat cu coronavirus, reprezentanții DSU au contrazis-o.

DSU se delimitează ferm de aceste informații, care stârnesc controverse, confuzie și destabilizează întregul proces de vaccinare

Într-un comunicat transmis presei, reprezentanţii DSU susțin că medicul Sorin Oprescu a fost externat sâmbătă.

„Ca urmare a unor informații diseminate opiniei publice astăzi, 20 septembrie 2021, de către Dana Budeanu, într-un material video, regăsit pe o rețea de socializare, pe contul oficial Știri pe Surse, conform cărora apare afirmația “La Floreasca, la ATI, atenție populație, joi, la închiderea zilei, 11 internați, dintre care 7 dublu vaccinați”, pentru o corecta informare a opiniei publice precizăm că cele prezentate de persoana amintită anterior se înscriu în spectrul informațiilor false, de tip fake news. În scopul probării acestor afirmații precizăm următoarele:

Luând la cunoștință aceste informații, Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a solicitat date Spitalului Clinic de Urgență București “Floreasca” despre situația pacienților internați în secția ATI destinată COVID-19, operaționalizată în cadrul spitalului.

DSU se delimitează ferm de aceste informații , care stârnesc controverse, confuzie și destabilizează întregul proces de vaccinare, producând neîncredere și panică, atât printre persoanele imunizate cu schema completă de vaccin anti COVID-19 cât și printre persoanele nevaccinate sau care sunt în curs de imunizare completă prin vaccin.

(…) Totodată, persoana amintită anterior afirmă faptul că o altă persoană publică, vaccinată complet este internată intr-o secție ATI. Această afirmație este de asemenea, falsă, persoana respectivă, pozitivă COVID-19 nu s-a aflat într-o secție de terapie intensivă, ba mai mult a fost externată în cursul zilei de sâmbătă, conform celor precizate de medicii unității spitalicești”, se arată în comunicatul DSU.

Dana Budeanu: „Dacă oamenii mă cred pe mine, este pt că ce spun eu se-ntâmplă, ceea ce spuneţi dvs nu”

După ce a fost acuzată de Fake News, Dana Budeanu a reacționat. Influenceriza consideră comunicatul DSU „o mizerie”. Mai mult, aceasta spune cu subiect și predicat că deține mult mai multe informații din sistem, pe care refuză, însă să le facă publice, pentru a nu „dezechilibra sistemul”.

„Sorin Oprescu este internat la Matei Balş şi în continuare. Am încredere în dr. Cercel că va face tot ce se poate pentru domnul Oprescu.

Cum sunt pline paturile de ATI când 35% din populaţie e vaccinată? Comunicatul dvs. în care sunt acuzată că am minţit este o mizerie. Oamenii cred ce spun eu, şi nu ce spun dvs, e din cauza dvs. Dacă oamenii mă cred pe mine, este pt că ce spun eu se-ntâmplă, ceea ce spuneţi dvs nu. Dacă eu am o influenţă mai mare decât tot statul ăsta, cum puteţi să spuneţi că eu sunt cauza faptului că oamenii nu se vaccinează.

Cum să spun aşa ceva? Eu mi-am vaccinat copiii pe schema obligatorie. Cunosc foarte mulţi oameni care s-au vaccinat antigripal. Şi cu alea te vaccinai, te infectai, unii se infectau, alţii nu. Cum se-ntâmplă şi acum.

Eu pot să vorbesc, eu sunt un cetăţean normal. În alte ţări sunt oameni care au opinii diferite de cele ale autorităţilor, toată lumea vorbeşte, nu este nicio problemă. Ăia prin ţările alea, au 80-90% vaccinaţi.

„Eu nu sunt antivaccinistă, încetaţi să mă faceţi mincinoasă/ Frica instalată în oameni omoară. A ajuns să funcţioneze subconştientul”

Eu nu sunt antivaccinistă, încetaţi cu astea. V-am întrebat care este originea virusului pentru care s-a făcut vaccinul? Dvs aveţi pretenţia, desconsiderând o naţie. Oamenii nu sunt informaţi corect, pun întrebări.

Dl Arafat, nu am comunicat foarte multe informaţii pe care le am. Eu sunt un om care respectă foarte multe informaţii care ar putea dezechilibra sistemul. Eu sunt câţi internaţi sunt la ATI milimetric acum,. Nu am spus câţi sunt, nu am spus câţi sunt vaccinaţi. În loc să ieşiţi şi să spuneţi: Avem o situaţie, se infectează şi vaccinaţii, hai să vedem ce facem. Haideţi să ne unim toţi.

Dle Arafat, vă rog să intraţi pe aplicaţia mea să vedeţi cine scrie acolo, plângeţi în hohote. Să vedeţi ce informaţii am, uitaţi-vă ce probleme sunt în spitale, cum scriu acolo medici din toată ţara, cum scriu medici de la ATI, cum funcţionează spitalele. Eu nu pot ajuta oamenii, eu le spun doar adevărul. Pentru că în momentul în care într-o situaţie limită cum e asta ai adevărul, ai linişte cât de cât.

Eu încerc să liniştesc populaţia care a ajuns la paroxism. Aţi ţinut populaţia în frică, eu le dau linişte. Frica instalată în oameni omoară. A ajuns să funcţioneze subconştientul. Tu nu mai poţi să faci febră, că ai covid”, a declarat Dana Budeanu, la Romania TV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel