Sari la conținut

Răsturnare de situaţie în cazul deceselor de la Spitalul din Murgeni. De ce au murit, de fapt, cei trei pacienţi de la psihiatrie

sursa foto: spitalulmurgeni.ro

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că rezultatele micro-biologice efectuate până în prezent, în legătură cu pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, nu reflectă corelaţia cu o posibilă toxiinfecţie alimentară.

„Am văzut aceste rezultate, şi de la ANSVSA, şi de la noi. Rezultatele micro-biologice nu reflectă corelaţia acestor rezultate cu o posibilă toxiinfecţie alimentară, cel puţin din ce rezultate avem până în momentul de faţă.

Adică, prezenţa unor bacterii care nu au semnificaţie atunci când sunt în număr mic, care se găsesc în mod obişnuit în aer, de exemplu… nu au semnificaţie deosebită. Mai aşteptăm şi alte rezultate şi de la anatomopatologi, să vedem dacă putem să le coroborăm şi să avem o posibilitate consolidată, împreună cu cei de la medicină legală”, a spus Rafila, citat de Agerpres.

Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară a transmis, luni, o serie de rezultate parţiale ale probelor din alimentele consumate de pacienţii de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, unde au fost înregistrate trei decese, acestea neindicând prezenţa unor toxine sau a unor bacterii periculoase care ar fi putut cauza decesul bolnavilor.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vaslui, datele au fost furnizate către Ministerul Sănătăţii, care va corobora toate rezultatele, urmând să formuleze o concluzie în acest caz.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă

Trei pacienţi care se aflau internaţi la Spitalul Murgeni au decedat, săptămâna trecută, iar altul a fost transportat în stare gravă la Spitalul Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad. Ulterior, mai mulţi pacienţi care prezentau simptome digestive au fost transportaţi la spitale din Vaslui, Bârlad şi Iaşi.

Bolnavii, alături de angajaţi a unităţii sanitare, ar fi consumat, în cursul zilei de marţi, alimente pe bază de peşte, furnizate de o mănăstire din zonă, potrivit unei informări făcute de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui către Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, bolnavii au consumat la masa de seară conserve de peşte achiziţionate de reprezentanţii spitalului de la un comerciant din municipiul Bârlad. Au fost prelevate probe microbiologice, probe de aliment şi probe de apă, deoarece autorităţile au luat în calcul inclusiv faptul că sursa de alimentare cu apă a spitalului din Murgeni ar putea fi contaminată. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în acest caz.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: