Sari la conținut

Rata de vaccinare, în scădere. Cel mai mic bilanț de la începutul anului. Mai puțin de 700 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Vaccinarea anti-COVID este esențială pentru a dobândi protecție împotriva virusului și, implicit, imunitate de grup. Fără imunitatea colectivă nu ne vom putea întoarce la normalitate.

Întoarcerea la normalitate a devenit un scop din ce în ce mai arzător. Acest lucru trebuie să fie atins curând, mai ales din punct de vedere economic.

Pentru a dobândi imunitatea colectivă și pentru a fi protejați în mod eficient de COVID, însă, este necesar să ne vaccinăm anti-COVID.

Din nefericire, rata de vaccinare este în continuă scădere.

Mai puțin de 700 de persoane vaccinate în 24 de ore

Mai puţin de 700 de persoane nou vaccinate anti-COVID-19 au fost înregistrate de ieri până azi, este cel mai mic bilanţ zilnic de după 1 ianuarie, comunică RADOR.

În total, sub 5.000 de doze din serurile disponibile au fost administrate în ultimele 24 de ore, iar cele mai multe au fost aşa-numitele boostere, care asigură cel mai ridicat grad de protecţie faţă de formele severe ale bolii şi care reduc cel mai mult riscul de deces asociat coronavirusului.

Între timp, România recepţionează un nou lot de vaccinuri de la Pfizer/BioNTech destinate populaţiei cu vârste peste 2 ani, aproape 640.000 de doze.

Apel pentru vaccinare

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a făcut din nou un apel la vaccinarea anti-COVID, care protejează față de formele grave de îmbolnăvire și mai ales de deces.

Potrivit acestuia, numărul cazurilor noi raportat pentru ultimele 24 de ore, aproximativ, 19.000, este mare, chiar dacă datele arată o scădere rapidă.

Alexandru Rafila a adăugat că numai în momentul în care va înceta transmiterea comunitară se va renunța la starea de alertă și se vor ridica restricțiile sanitare.

Minstrul sănătății nu a dat vreun termen, dar a subliniat că relaxarea va fi cât mai rapidă, atunci când situația o va permite. Până la ridicarea restricțiilor, polițiștii și jandarmii verifică în continuare respectarea acestora. În ultimul interval de timp au fost aplicate peste 1.100 de amenzi, fiind întocmit și un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.