vineri, august 19, 2022

Război Ucraina. Un spital pentru copiii bolnavi de cancer din Kiev, bombardat de trupele rusești. Sâmbătă seara, mai exact pe 26 februarie, victimele colaterale ale bombardamentelor din Ucraina au fost copiii. Câte victime au fost înregistrate?

Telegram, un serviciu de mesagerie instantă și VoIP dezvoltată de Telegram Messenger LLP, aplicaţie concurentă WhatsApp, este în acest moment unul dintre canalele cele mai uzitate de către ucraineni. Acolo ei comunica şi postează informaţii în timp real cu ce se întâmplă înUcraina, inclusiv conţinut foto şi video, potrivit adevărul.ro.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Război Ucraina. Un spital pentru copiii bolnavi de cancer din Kiev, bombardat / VIDEO

Cea mai mare parte dintre acestea au fost preluate ulterior şi pe alte reţele de socializare, precum ştirea potrivit căreia sâmbătă seara, 26 februarie, un spital din Kiev a fost bombardat de către trupele ruseşti. Este vorba despre un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

„Un copil a murit şi mulţi alţii sunt răniţi în zona Kiev, după ce un spital pentru copiii bolnavi de cancer a fost lovit de rachete ruseşti”, a menţionat un grup de pe Telegram, postând şi două imagini: una cu micuţul care a decedat şi alta cu o victimă care a supravieţuit.

Artileria rusă a lovit spitalul oncologic de copii Okhmadyt

Informaţia încă nu a fost confirmată de autorităţi, doar publicaţia Kyiv Independent şi site-ul Pravda au menţionat că: „Artileria rusă a lovit spitalul oncologic de copii Okhmadyt, ucigând un copil şi rănind doi copii şi doi adulţi”.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, în lacrimi: Nu am fost „...

Aceeaşi sursă a mai precizat că anul trecut, spitalul a câştigat un grant prin care a fost dotat cu echipament modern, dar şi cu un centru de telemedicină pentru chirurgie minim invazivă.

În schimb, Natasya Nagorna, corespondent special de presă din Kiev, a explicat pe contul său de socializare că informaţia ar fi fost greşit înţeleasă. Aceasta a precizat că în urma luptelor care s-au dat sâmbătă seara, din cauza sabotorilor ruşi, în zona spitalului oncologic, o ambulanţă şi o maşină cu civili ar fi fost surprinse într-un schimb de focuri. Medicii din ambulanţă şi pacientul transportat au scăpat ca prin minune, fără probleme, în timp ce ocupanţii din maşină au fost duşi la spital cu o ambulanţă: un copil mort, alţi doi răniţi la mâini şi picioare şi încă doi adulţi răniţi.

Te-ar mai interesa: Un asteroid imens se îndreaptă cu viteză spre Pămâ...

Spitalul în cauză nu a oferit nicio informare despre acest incident pe contul său de socializare. Ultima postare este de sâmbătă, 26 februarie, din timpul zilei, legată de un transplant de măduvă osoasă la o pacientă de 15 ani.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private