Dan Barna spune că Florin Cîțu i-a reproșat lui Vlad Voiculescu „lucruri pe care nu le-a avut în control”, între ele eșecul campaniei de vaccinare. Barna spune, însă, că aceasta era responsabilitatea lui Cîțu, care „face balet politic”.

„Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control.

Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României și faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică”, a spus Barna.

În replică, Florin Cîțu răspunde pe Facebook:

”Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris și Premierul Cîțu pe Facebook.

Premierul spune, în același timp, că au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115 mii de persoane pe zi, iar ieri a fost raportat un nou record de vaccinări în 24 de ore, respectiv 76.590 de persoane.

La nivelul UE au fost administrate peste o sută de milioane de doze de vaccin, conform Comitetului de Vaccinare care citează ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze pe zi.