marți, iunie 28, 2022
Odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu, s-a lansat un schimb dur de repleci între vicepremierul Dan Barna și Prim Ministru Florin Cîțu. Vicepremierul i-a reproșat Primului Ministru eșecul campaniei de imunizare spunând că România ocupă locul 25 din 27 la nivelul Europei și „nu arată nici performanță, nici înțelepciune strategică”.
Ro-Vaccinare a venit cu o reacție care îl contrazice pe co-președintele Alianței USR-PLUS: România este în topul țărilor UE la campania de vaccinare, fiind pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.
„România – în topul țărilor UE la campania de vaccinare! Locul 4 – persoane vaccinate cu ambele doze (1.466.149). Locul 7 – total doze administrate (3.838.804). Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi”, transmite Ro-Vaccinare.

Dan Barna spune că Florin Cîțu i-a reproșat lui Vlad Voiculescu „lucruri pe care nu le-a avut în control”, între ele eșecul campaniei de vaccinare. Barna spune, însă, că aceasta era responsabilitatea lui Cîțu, care „face balet politic”.

„Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să fim atenți, fără să vedem un sprijin al premierului, este o problemă dramatică, pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliției. Spun asta pentru că i se reproșează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment în control.

Te-ar mai interesa: Veste bună pentru elevi și cadre medicale! Acord d...

Campania de vaccinare este coordonată direct de către premierul României, campania de vaccinare este decisă de către premierul României și faptul că suntem pe unul din ultimele locuri, 25 din 27 la nivelul Europei, în condițiile în care am pornit foarte bine și am fost în primele zile sus, nu arată nici performanță și nici înțelepciune strategică”, a spus Barna.

În replică, Florin Cîțu răspunde pe Facebook:

”Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris și Premierul Cîțu pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Cei mai mari dușmani ai creierului. Vlad Ciurea: „...

Premierul spune, în același timp, că au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115 mii de persoane pe zi, iar ieri a fost raportat un nou record de vaccinări în 24 de ore, respectiv 76.590 de persoane.

La nivelul UE au fost administrate peste o sută de milioane de doze de vaccin, conform Comitetului de Vaccinare care citează ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze pe zi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private