joi, martie 30, 2023

Din cauza reținerii pe care oamenii o au în fața vaccinului, tot mai multe persoane refuză imunizarea. Acest lucru nu pune în pericol numai sănătatea publică, ci și extinderea perioadei de pandemie. Din această cauză, un medic de familie a decis să nu mai trateze persoanele care refuză imunizarea. De ce a ales medicul această cale?

Cătălin Petrencic, medic de familie, a declarat pentru Digi24 că nu va accepta să mai trateze persoanele care refuză imunizarea. După spusele medicului, persoanele asigurate sunt obligate să respecte întocmai indicațiile medicului, indiferent care ar fi acestea. Deși vaccinul nu este obligatoriu, medicul consideră că refuzul vaccinului indică și o lipsă de încredere în personalul medical din cabinetul respectiv.

Te-ar mai interesa: Specialiștii antenționează că aproape jumătate din...

„Cei mai mulți vor să se vaccineze, dar am și pacienți care refuză vaccinarea. Pentru că se apropie etapa a doua de vaccinare și pentru că am mulți pacienți cronici peste 65 de ani, am început pe cei care s-au prezentat la cabinet să-i întreb cum vor proceda, dacă se vor vaccina sau nu. Vineri am avut 19 persoane, 10 au spus da, 2 nu și 7 că se mai gândesc.

Astăzi am avut o discuție mai aprinsă cu o pacientă cronică, cu mai multe boli, care mi-a spus clar că ea nu se vaccinează. De aici mi-a venit această idee, mi se pare anormal ca un pacient înscris la mine cu asemenea comorbitități să aibă asemenea reacție. Până acum venea, lua rețeta, o consultam, urma indicațiile și acum spune nu la o întrebare, știind că eu m-am vaccinat în urmă cu o săptămână”, a argumentat medicul de familie, conform Digi24.

Te-ar mai interesa: LISTA fructelor cu un conţinut mare de fructoză. M...

Cum explică medicul alegerea făcută și de ce refuză să trateze aceste persoane?

„Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovadă că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă. În cei 33 de ani de practică am vaccinat mii de persoane, am făcut zeci de mii de inoculări și nu am avut reacții adverse decât foarte puține și minore. Cred în vaccinuri”, a mai adăugat medicul.

Te-ar mai interesa: Metoda revoluționară prin care infarctul poate fi ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private