marți, mai 30, 2023

Reacție adversă severă la vaccinul AstraZeneca. O tânără din Marea Britanie s-a trezit cu vezicule dureroase, pline de sânge, pe picioare după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului produs de AstraZeneca.

Tânăra e nevoită e imobilizată în scaun cu rotile din cauza rănilor

Sarah Beuckmann, din Glasgow, Marea Britani, a declarat că a suferit simptome asemănătoare gripei după ce a primit prima doză de vaccin la jumătatea lunii martie – un efect secundar foarte frecvent. Însă, tânăra de 34 de ani a început să simtă o senzație de furnicături în picioare la doar o săptămână mai târziu și a observat o erupție cutanată în jurul gleznelor.

Te-ar mai interesa: O nouă metodă revoluţionară de tratare a bolnavilo...

A sunat medicul de familie pentru a stabili o întâlnire în acea dimineață, dar până după-amiaza pielea s-a umplut de vezicule.

Tânăra a fost dusă de urgență la Spitalul Universitar Queen Elizabeth și a susținut, la un moment dat, chiar că se teme că picioarele ei ar trebui să fie amputate.

Sarah Beuckmann a petrecut 16 zile în spital, cu vezicule care s-au extins pe mâini, față, brațe și fund. A fost externată pentru a-și reveni acasă, dar esteimobilizată în scaunul cu rotile, deoarece nu reușește să meargă din cauza bandajelor de pe picioare și a veziculelor de pe tălpi.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Experții britanici în dermatologie au declarat pentru MailOnline că se pare că a suferit o reacție extrem de rară la vaccin. Medicul ei a sfătuit-o să nu mai facă a doua doză de AstraZeneca din cauza acestei reacții.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private