duminică, iunie 20, 2021

Reacție adversă severă la vaccinul AstraZeneca. O tânără din Marea Britanie s-a trezit cu vezicule dureroase, pline de sânge, pe picioare după ce a primit vaccinul împotriva coronavirusului produs de AstraZeneca.

Tânăra e nevoită e imobilizată în scaun cu rotile din cauza rănilor

Sarah Beuckmann, din Glasgow, Marea Britani, a declarat că a suferit simptome asemănătoare gripei după ce a primit prima doză de vaccin la jumătatea lunii martie – un efect secundar foarte frecvent. Însă, tânăra de 34 de ani a început să simtă o senzație de furnicături în picioare la doar o săptămână mai târziu și a observat o erupție cutanată în jurul gleznelor.

A sunat medicul de familie pentru a stabili o întâlnire în acea dimineață, dar până

după-amiaza pielea s-a umplut de vezicule.

Tânăra a fost dusă de urgență la Spitalul Universitar Queen Elizabeth și a susținut, la un moment dat, chiar că se teme că picioarele ei ar trebui să fie amputate.

Sarah Beuckmann a petrecut 16 zile în spital, cu vezicule care s-au extins pe mâini, față, brațe și fund. A fost externată pentru a-și reveni acasă, dar esteimobilizată în scaunul cu rotile, deoarece nu reușește să meargă din cauza bandajelor de pe picioare și a veziculelor de pe tălpi.

Experții britanici în dermatologie au declarat pentru MailOnline că se pare că a suferit o reacție extrem

de rară la vaccin. Medicul ei a sfătuit-o să nu mai facă a doua doză de AstraZeneca din cauza acestei reacții.

Ultimele stiri

Parteneri