Sari la conținut

Recalcularea pensiilor, pe ultima sută de metri! Șeful Casei de Pensii: Nicio pensie nu va scădea

pensie
Sursă foto: PhOnline
recalcularea pensiilor

Recalcularea pensiilor, pe ultima sută de metri! Șeful Casei de Pensii îi asigură pe seniori că „nicio pensie nu va scădea”.

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a făcut un anunț important pentru pensionari.   Recalcularea este aproape gata, iar pensiile  vor fi trimise pensionarilor în curând.

Aproape 98% din pensii au fost deja recalculate, sunt acum în sistemul electronic și se fac ultimele pregătiri pentru tipărire și trimitere. Peste 5.000.000 de decizii cu noile pensii vor fi trimise pensionarilor.

98% din pensii au fost deja recalculate

pensie
Sursă foto: Getty Images

Recalcularea pensiilor este pe ultima sută de metri: 98% din pensii au fost deja recalculate și se află în sistem,ul electronic de calcul.

Astfel că, se fac ultimele pregpătiri înainte ca cele 5.000.000 de adeverințe cu noile pensii să fie tipărite și, apoi, să fie trimise pensionarilor.

Daniel Baciu a confirmat, azi, la Digi 24, informația oferită de Newsweek România în urmă cu câteva săptămâni. Și anume, faptul că adeverințele sau fluturașii cu noile pensii vor fi aduse de către poștași sau vor fi trimise direct prin Poștă.

„Mai avem un pas până la trimiterea deciziilor”, a mai menționat Daniel Baciu.

Potrivit Newsweek,  pensionarii care primesc pensia prin intermediul poștașilor vor primi aceste adeverințe chiar din mâna poștașilor. Pensionarii care iau pensia pe card, vor primi înștiințările acasă prin intermediul poștei, în cutia poștală.

Când ajunge „fluturașul” cu pensia recalculată

Pensionarii că nu vor primi aceste adeverințe cu pensia recalculată mia devreme de 10 iulie. Asta, deși oficialii promiseseră că vor trimite adeverințele încă din luna mai.

„În acest moment, peste 98% din dosarele de pensii sunt prelucrate și pregătite pentru etapa din 1septembrie. Deciziile sau adeverințele cu pensia reclaculată care va fi primită la 1 septembrie se vor expedia după 10 iulie. Vă pot confirma că noile pensii se vor încasa cu siguranță în luna septembrie”, a spus un oficial de la Casa de Pensii pentru Newsweek.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel