Sari la conținut

Recomandare de la medic: Este cel mai bun ceai. Trebuie să îl bei în fiecare dimineață

ceai
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce se intampla in organsim daca bei ceai verde

Recomandare de la medic. Nu toți suntem matinali. Nu funcționăm întotdeauna la capacitate maximă, așa că vor fi momente în care vei avea nevoie de acel impuls suplimentar.  Chiar este nevoie de puțină putere și motivație pentru a te da jos din pat, a pregăti micul dejun și a face față sarcinilor zilnice.

Este cel mai bun ceai. Trebuie să îl bei în fiecare dimineață

Dacă vă aflați vreodată în această situație, experții în sănătate cred că există o băutură care vă poate schimba ziua. Cea mai bună parte? Îți accelerează metabolismul și te ajută și să scapi de grăsime.

Stimulent natural al metabolismului

Ceai verde, căci despre el este vorba, este perfect pentru a-ți începe ziua. Potrivit Dr. Josh Axe de la Ancient Nutrition spune că „ceaiul verde este un plus de sănătate pentru dieta ta, deoarece consumul său este considerat de secole un stimulent natural al metabolismului datorită compușilor antioxidanți speciali.

Ceaiul verde nu este benefic doar datorită conținutului său de antioxidanți. S-a demonstrat, de asemenea, că este o băutură naturală de ardere a grăsimilor, în parte datorită cofeinei sale. Consumul unei cești de ceai verde nu este doar liniștitoare – consumul regulat poate ajuta la reducerea grăsimii corporale și la scăderea nivelului de colesterol.”

În plus, Dr. Nikola Djordjevic de la Health Careers notează: „Antioxidanții din ceaiul verde vă ajută, de asemenea, să ardeți grăsimile prin accelerarea metabolismului, ajutând astfel la pierderea în greutate.

formarea pietrelor la rinichi

Ceaiul verde, băutură magică

Pe scurt, ceaiul verde este o băutură magică încărcată cu antioxidanți care poate chiar preveni boli precum cancerul, tumorile, colesterolul ridicat și bolile de inimă.”

Într-un articol publicat de Penn Medicine, un alt beneficiu pentru sănătate al ceaiului verde este că este „bogat în flavonoide. Pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii prin scăderea colesterolului rău și reducerea coagulării sângelui”. Cercetările arată că un consum regulat de ceai verde poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea nivelului trigliceridelor și al colesterolului total.

Așadar, data viitoare când vă treziți și simțiți nevoia să beți ceva, luați în considerare posibilitatea de a schimba doza zilnică de cofeină cu o ceașcă de ceai verde. Cu siguranță vă va ajuta să vă începeți ziua cu dreptul! Succes!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel