Sari la conținut

Recomandarea medicilor pentru un metabolism eficient. 4 vitamine zilnice pentru femeile de peste 40 de ani

Sursă foto: pixabay

Recomandarea medicilor pentru un metabolism eficient. 4 vitamine zilnice pentru femeile de peste 40 de ani

Metabolismul dvs. este unul dintre cei mai importanți factori de care trebuie să aveți grijă pe măsură ce înaintați în vârstă. În special atunci când vine vorba de gestionarea bunăstării generale. Cu cât metabolismul dvs. funcționează mai eficient, cu atât va fi mai ușor să mențineți o greutate sănătoasă și chiar să vă atingeți în cele din urmă obiectivele de slăbire.

Un metabolism rapid permite corpului tău să utilizeze alimentele ca combustibil mai eficient, arzând grăsimile și făcându-le mai ușor să rămână într-un deficit caloric. În timp ce metabolismul încetinește în mod natural pe măsură ce îmbătrâniți, există anumite vitamine și suplimente pe care le puteți lua în fiecare zi pentru a oferi corpului un impuls și a vă maximiza starea generală de sănătate.

Ar trebui să discutați întotdeauna cu un medic înainte de a adăuga suplimente noi în rutina dvs. Dar dacă lucrați pentru un metabolism mai eficient, acestea sunt cele mai bune patru vitamine pe care trebuie să le luați în fiecare dimineață pentru arderea crescută a grăsimilor la orice vârstă.

4 vitamine zilnice pentru femeile de peste 40 de ani

Vitamine B

Studiile au arătat că vitaminele B pot ajuta la scăderea în greutate prin îmbunătățirea metabolismului, permițând corpului să ardă mai eficient prin grăsimi și proteine. Există o serie de variații ale vitaminelor B, dar B-12 și B-6 vor fi cele mai utile pentru a vă alimenta metabolismul și pentru a crește arderea grăsimilor, pentru a vă menține un deficit caloric.

Mai ales dacă mâncați o dietă pe bază de plante, este posibil să vă simțiți deficit de B-12, dar discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a integra noi suplimente în rutina dumneavoastră. Cu toate acestea, acest nutrient poate fi găsit în mod natural în anumite produse lactate, drojdie nutrițională și lapte pe bază de plante.

Vitamina D

Deși cel mai adesea creat în corpul dumneavoastră după contactul cu lumina directă a soarelui, un supliment de vitamina D poate avea, de asemenea, un efect remarcabil asupra metabolismului, permițându-vă să slăbiți mai eficient.

Potrivit Healthline, studiile au arătat că persoanele cu un IMC mai mare au adesea un nivel mai scăzut de vitamina D în sânge.

Potrivit unui alt studiu, femeilor supraponderale și obeze li s-au oferit suplimente de vitamina D timp de 12 săptămâni. La sfârșitul studiului, femeile nu au înregistrat pierderi în greutate, dar au constatat că nivelurile crescânde de vitamina D au scăzut grăsimea corporală. 

Metabolismul dvs. este o parte integrantă a arderii grăsimilor, deci luarea regulată a unui supliment de vitamina D poate fi utilă pentru a spori în mod natural această capacitate în corpul dumneavoastră.

Recomandarea medicilor pentru un metabolism eficient

Magneziu

Magneziul este mai degrabă un mineral decât o vitamină, dar integrarea acestui supliment în rutina zilnică poate face o diferență semnificativă în eficacitatea metabolismului. Magneziul este implicat în sute de reacții biochimice din organism, inclusiv în metabolism.

Prin urmare, adăugarea unui supliment de magneziu dimineața poate ajuta la creșterea arderii grăsimilor, precum și la asigurarea faptului că sistemul nervos continuă să funcționeze fără probleme. Magneziul poate fi găsit în mod natural în fructe cu coajă lemnoasă și semințe, dar un supliment va face și trucul dacă dieta dvs. lipsește.

Calciu

Calciul nu numai că asigură oase puternice, dar poate ajuta și la eficientizarea metabolismului și la îmbunătățirea capacităților de ardere a grăsimilor din corp.

„La vârsta mijlocie, femeile tind să câștige de la un sfert la jumătate de kilogram pe an, indiferent dacă doresc sau nu, și totul le ajunge la talie. Am constatat că femeile cu cel mai mare aport de lactate au o creștere medie în greutate de zero, iar cele cu cel mai mic aport de lactate au câștigat o kilogramă pe an, a declarat dr. Robert Heaney, potrivit WebMD.

Dacă sunteți intolerant la lactoză sau urmați o dietă vegană, este posibil să vă lipsească aportul de calciu, astfel încât adăugarea unui supliment la rutina dvs. de dimineață poate ajuta la arderea grăsimilor, la neutralizarea creșterii în greutate și vă permite să vă simțiți mai bine în corp.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel