luni, mai 23, 2022

Nu mai încerca tot felul de diete, ciupercile sunt de mare ajutor pentru cei ce vor să slăbească.  Ciupercile sunt bogate în proteine, minerale, vitamine și antioxidanți. Au beneficii majore pentru sănătate.

Recomandarea nutriționistului: Dieta cu ciuperci este ieftină și nu te împiedică să ai un meniu diversificat

Antioxidanții sunt substanțe care ajută organismul să elimine radicalii liberi, adică produsele secundare toxice rezultate în urmă proceselor metabolice și a activității organelor. Când radicalii liberi se acumulează în corp în cantități prea mari, ei provoacă stres oxidativ care afectează celulele organismului și duce la diverse afecțiuni. Ciupercile, însă, sunt bogate în agenți antioxidanți cum ar fi seleniu, vitamina C sau colină, și, totodată foarte gustoase, motiv pentru care se recomandă introducerea lor în alimentație.

Te-ar mai interesa: Lucruri pe care nu le știai despre cafeaua reîncăl...

Cei care au ținut dieta cu ciuperci au avut rezultate impresionante.

Recomandarea nutriționistului: Dieta cu ciuperci este ieftină și nu te împiedică să ai un meniu diversificat

Dieta cu ciuperci. Meniu pentru o zi

Dimineață trebuie consumat un pahar de apă călduță cu lămânie și după jumătate de oră se poatre consuma un suc din zeamă de la jumătate de lămâie și de la un grapefruit, un ou fiert și o salată de ciuperci. O altă propunere este un pahar cu lapte, o omletă dintr-un ou, un sfert de ardei roșu și două ciuperci.

Gustare. Se recomandă: un kiwi, un iaurt, o portocală, un măr, o pară, o felie de pepene roșu, un pahar de lapte, două nuci, șase alune.

Te-ar mai interesa: Alimentele minune care trebuie consumate zilnic de...

Prânz. Se poate consuma o supă cremă de ciuperci și o bucată de pește la grătar. Poți alterna cu o porție de ciuperci fripte și o salată de roșii, castraveți și brânză de vaci.

Un alt meniu pentru prânz constă într-o bucată de carne de curcan sau de pui, șase ciuperci, un ardei gras și un morcov, toate puse la cuptor.

Cină.  Se recomandă salate asezonate cu ciuperci la grătar, conform ele.ro

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic demontează un nou mit despre fasole ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private