sâmbătă, aprilie 1, 2023

Recomandarea specialiștilor. „Este recomandabil să cumpărăm produsele de panificaţie preambalate”.

Specialiștii de la Universitatea Politehnică Bucureşti au realizat un studiu din care reiese că 500 de persoane se contaminează zilnic cu COVID-19 la nivelul României ca urmare a manipulării produselor de panificaţie neambalate.

Rezultatele obţinute în urma studiului arată că virusul SARS-CoV-2 se poate transmite prin intermediul unei pâini neambalate infectate vândute într-un magazin. Cunoscându-se extensia altor produse alimentare pe bază de pâine (sandwich-uri, hamburgeri şamd), impactul în societate este imens.

Te-ar mai interesa: Drojdia roşie, un elixir pentru inimă, antidotul c...

Infecţia produselor de panificație se poate produce

  • Pe loc. O persoană infectată a pus mâna pe una sau mai multe pâini şi le-a infectat. Iar o persoană neinfectată a atins una din acele pâini şi a luat virusul.
  • Pe termen mai lung. O persoană neinfectată a luat o pâine infectată acasă şi a mâncat-o împreună cu familia.

Studiul de la Politehnica Bucureşti vine în continuarea concluziilor unui alt studiu, prezentat în septembrie 2020 de către Universitatea din Bucureşti, care a aratat că virusul poate să rămână activ chiar şi ore bune pe produsele neambalate.

Recomandarea specialiștilor. „Este recomandabil să cumpărăm produsele de panificaţie preambalate”

Epidemiologul Octavian Jurma este de părere că trebuie să cumpărăm produsele de panificație ambalate „direct de pe bandă prin mijloace mecanice”.  Medicul și cercetătorul Octavian Jurma atenționează asupra faptului că trebuie evitate produsele de panificaţie expuse la liber într-un spaţiu în care lumea se plimbă şi pune mâna pe ele şi să alegem să cumpărăm produsele preambalate.

Te-ar mai interesa: Horoscop de weekend 1-2 aprilie 2023. Banii, magne...

„Orice produs poate fi o sursă de infectare dacă nu îl mânuim cum trebuie. Dar mai ales pâinea, care prin natura ei, este un produs ce se consumă cu tot cu coajă. Dacă pâinea este cumpărată din brutării în care angajaţii ambalează produsul înainte să pună mâna consumatorii pe el, riscul nu este atât de mare. Dar în mod evident cel mai sigur este ca pâinea să fie ambalată direct de pe bandă, prin mijloace mecanice.

Te-ar mai interesa: Simptome care arata că eşti intoxicat cu mucegai. ...

Aici facem referire mai ales în zona unde produsele sunt expuse, nu sunt ambalate. Iar lumea vine să le ia în mână, apoi le lasă din mână. Nu poartă masca corespunzător şi mai strănută peste ele. Aici există un risc ridicat de infecţie.

Genul acesta de nişă din marketuri ar putea renunţa la produsele care nu sunt ambalate.

Lanţurile care distribuie în mod specializat pâinea, din câte am observat, au grijă şi le ambalează înainte să le pună în mână. Astfel clienţii nu apucă să pună mâna pe produs. Din acest motiv, merită făcută distincţia că nu toate produsele proaspete de panificaţie şi nu produsul proaspăt de panificaţie în sine este problema, cât felul în care este expus în magazin.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru credincioșii din întreaga lume! ...

Trebuie să fim atenţi dacă vedem produse de panificaţie expuse la liber într-un spaţiu în care lumea se plimbă şi pune mâna pe ele sau nu respectă regulile. Este recomandabil să luam produse preambalate sau să apelăm la lanţurile specializate de distribuţie a produselor de panificaţie”, a declarat medicul Jurma, potrivit bursa.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private