Sari la conținut

Recomandări pentru sărbătoarea Sfânta Maria Mare de la pompieri

Pompieri
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Femeie reținută de poliție după ce a incendiat casele vecinilor

Recomandări pentru sărbătoarea Sfânta Maria Mare de la pompieri.  În fiecare an, credincioşii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc, în 15 august, Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare.

Sărbătoarea Sfânta Maria Mare reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale creştinătăţii, când, potrivit tradiţiei Bisericii, Fecioara Maria a fost înălţată la cer de Fiul său, Mântuitorul Iisus Hristos.

Despre însemnătatea acestei sărbători aflăm de la părintele Cristian Tatu de la Parohia Craiter din Braşov:

”Sărbătoarea are caracter de taină, pentru că suntem invitaţi chiar de Maica Domnului să ne împărtăşim şi noi de ceea ce se întâmplă mâine, adică Mântuitorul Hristos o întâmpină pe Maica Domnului şi îi ridică sufletul la cer. Maica Domnului la sfârşitul postului acestuia, este adevărat, aşa se spune, că a adormit. Noi nu celebrăm moartea, noi celebrăm un lucru de taină, care se numeşte într-adevăr Adormirea Maicii Domnului şi toată învăţătura acestei sărbători noi o descoperim în acea icoană a Adormirii Maicii Domnului, unde prezent lângă trupul Maicii Domnului este însuşi Mântuitorul Hristos, care ţine în braţe o pruncă. Dacă facem o comparaţie între icoana aceea a Naşterii Mântuitorului Hristos şi icoana aceasta, ştim că Maica Domnului este cu pruncul în braţe, în timp ce acum îl avem pe Iisus Hristos cu prunca în braţe şi prunca aceea este, de fapt, sufletul Maicii Domnului. În această seară noi avem drept rânduială Vecernia cea Mare şi urmată de Prohod şi apoi urmează înconjurarea bisericii cu epitaful Maicii Domnului”

 

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Deoarece sunt programate multe procesiuni religioase în aceste zile, pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intensificat verificările în lăcaşurile de cult şi vin cu o serie de recomandări.

Recomandări pentru sărbătoarea Sfânta Maria Mare de la pompieri

În următoarele două zile atenția pompierilor va fi îndreptată mai ales spre biserici. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Porolissum” Sălaj, maiorul Lucian Jacodi.

”La lăcașurile de cult, la care se preconizează public numeros, vom fi prezenți cu personal din cadrul inspectoratului și cu autospeciale de lucru, cu apă și spumă. Pentru credincioșii care participă la această sărbătoare le recomandăm următoarele măsuri preventive: utilizarea focului deschis în interiorul bisericilor se va face cu respectarea măsurilor specifice; lumânările aprinse trebuie ținute la distanță de haine, păr, mobilier, obiecte de cult. În cazul unei situații de urgență în lăcașul de cult, ajutați la evacuarea vârstnicilor, copiilor, bolnavilor și calmați persoanele intrate în panică.” a declarat Lucian Jacodi pentru Radio Romania Actualități.

Căile de acces nu trebuie blocate solicită pompierii

”Parcarea autovehiculelor în proximitate lăcașurilor de cult se va face astfel încât să nu blocheze căile de acces și de evacuare pentru forțele de intervenție. Respectând aceste măsuri minimale de prevenire și siguranță, se pot evita situațiile neplăcute și producerea unor situații de urgență, permițând intervenția rapidă a pompierilor.” a mai declarat Mr. Lucian Jacodi.

Și jandarmii și polițiștii vor intensifica verificările în aceste zile, vizate fiind mai ales zonele din apropierea bisericilor, acolo unde se așteaptă un număr mare de persoane.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel