duminică, octombrie 24, 2021

Evoluția epidemiologică, în România, a cunoscut un nou record. În ultimele 24 de ore au fost raportate 11.049 de cazuri pozitive de Covid-19, din numai 73.000 de teste efectuate. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în

Capitală, unde rata de incidență este de 5.57 la mia de locuitori.

Numărul infectărilor de coronavirus a crescut abrupt în ultimele săptămâni, stabilind un record absolut, de la începutul pandemiei.

După numai 73.000 de teste au fost raportate peste 11.000 de cazuri pozitive.

Nou record al numărului de infectări

Numărul cazurilor noi de COVID-19 a crescut din nou marţi în Romania şi a stabilit un record absolut de la începutul pandemiei. 11.049 de oameni au fost confirmaţi pozitiv în 24 de ore, în urma efectuării a peste 73.000 de teste, de asemenea, un nivel record, comunică RRA.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti, aproape 2.000, iar incidenţa infectărilor în capitală este de peste 5,5 cazuri la mia de locuitori.

La nivel naţional, 1.267 de persoane, dintre care 17 minori se află la terapie intensivă, iar de ieri până astăzi s-au mai înregistrat 208 decese asociate infecţiei cu coronavirus.

Actuala evoluţie a epidemiei arată că autorităţile nu au învăţat nimic din valurile precedente, susţine vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, doctorul Alexandru Rafila.

El a subliniat ca la situaţia actuală, cu spitalele pline de pacienţi, majoritate nevaccinaţi, au

contribut atât relaxarea măsurilor pe timpul verii, cât şi rata mică de imunziare a populaţiei.

„Avem o acoperire vaccinală mică şi din această cauză marea majoritate cazurilor care ajung în spital şi la terapie intensivă sunt cazurile persoanelor nevaccinate, dar ele sunt majoritare, reprezintă 70% din populaţia României. Acesta este unul dintre elemente.

Cel de-al doilea element din care iar nu am învăţat nimic a fost o relaxare totală până în data de 10 septembrie, inclusiv în ultimele zile ale săptămânii trecute, când s-au desfăşurat congresele unor partide politice, care nu au ţinut

cont de niciun fel de reglementări”, a declarat Alexandru Rafila.

Ultimele stiri