vineri, iulie 30, 2021

Potrivit unui nou studiu, un simplu test care evaluează abilitatea unei persoane de a recunoaşte personaje celebre precum Albert Einstein sau Oprah Winfrey poate ajuta medicul să depisteze primele semne

ale demenţei la cei cu vârste între 40 şi 65 de ani.

,,Aceste teste fac, de asemnea diferenţa între abilitatea unei persoane de a recunoşte un personaj şi de a identifica numele respectivului personaj. Acest lucru ajută la identificarea diferitelor problemelor cognitive”, spune Tamar Gefen, autorul studiului.

Tamar Grefen a mai spus că astfel de teste care au inclus recunoaşterea unor personaje celebre au mai fost folosite şi în trecut pentru identificare problemelor neurologice, în cazul persoanelor de 40 de ani.

Conform lui Grefen, persoanele care au dificultăţi în identificarea unei

celebrităţi sau a unui apropiat ar trebui să meargă la medic pentru un consult neurologic.

În cadrul cercetării, 30 de indivizi cu o formă de demenţă care afectează în principal limbajul şi 27 de persoane sănătoase au completat un test. Testul a presupus recunoaşterea unor personaje celebre precum John F. Kennedy, Lucille Ball, Prinţesa Diana, Martin Luther King, Jr., Oprah Winfrey şi Elvis Presley. Pentru fiecare personaj căruia îi recunoşteau numele, participanţii primeau puncte.

Cercetătorii au observat apoi că cei 30 de participanţi cu demenţă au avut cele mai slabe rezultate. De

asemnenea, s-a mai observat că cei care nu reuşeau să spună numele personajelor erau mai predispuşi să-şi piardă din ţesutul creierului.

 

Ultimele stiri

Parteneri