Sari la conținut

Reduc durerea și tumefierea. Top 10 remedii naturiste pentru umflături. Combat inflamația, învinețirea în cazul traumatismelor minore

Antiinflamatoare naturale. Soluții urgente naturiste, care previn tumefierea și inflamarea în cazul traumatismelor minore

Atunci cânde vorba de un traumatism minor, când nu avem de-a face cu o sângerare abundentă sau funcțiile loco-motorii nu sunt afectate grav, putem trata umflăturile acasă, cu remedii din casă.

Pentru a preveni tumefierea excesivă, tratamentul trebuie început imediat.

Antiinflamatoare naturale. Soluții urgente naturiste

Oricât de atenți am fi, avem cu toții parte de tot felul de mici accidente. Mergem liniştiți pe stradă și, brusc, o bordură nezărită la timp ne suceşte glezna, o piatră lunecoasă, aparent inofensivă, ne face să alunecăm și să cădem, rănindu-ne la braț sau la genunchi.

Nici în mediul casnic nu suntem feriți de incidente, de parcă toate uşile, cratițele căzătoare și colțurile de la mobilă ar avea ceva cu noi. Şi uite aşa ne trezim cu tot felul de umflături.

Inflamația este răspunsul organismului la rănire și are o valoare de protecție. Lista rănirilor este nesfârşită, dar din fericire există și o altă listă de remedii naturale la care putem apela, pe loc. E drept, mai mică, are doar zece remedii, dar de mare folos în combaterea durerii și a inflamației.

1.COMPRESELE RECI

În primele 72 de ore după o leziune acută, aplicarea unei comprese reci este una dintre cele mai bune modalități de a minimiza umflarea. Temperatura rece oferă un efect de calmare a nervilor, care, la rândul lor, joacă un rol-cheie în reducerea tumefacției.

Pentru aceasta, înfășurați câteva cuburi de gheață într-un prosop subțire și aplicați pe zona afectată, timp de 10 minute. Repetați la fiecare trei, până la patru ore, În loc de cuburi de gheață, puteți utiliza, de asemenea, o pungă de legume congelate.

2.BĂILE CU SARE EPSOM

Sarea Epsom este de mare ajutor datorită sulfatului de magneziu pe care îl conține și care ajută la îmbunătățirea circulației sângelui și relaxarea muşchilor contractați, aflați în spasm.

Puteți începe să utilizați sarea Epsom la 48 de ore după ce a avut loc rănirea. Se dizolvă două linguri într-un lighean umplut cu apă caldă. Introduceți zona afectată, picior sau mână, timp de 10 până la 15 minute. Repetați de două, trei ori pe săptămână.

Sau, dacă e vorba despre coapse sau umeri, faceți baie în cadă, unde ați pus în apa caldă şase linguri de sare Epsom.

3.RIDICAREA MEMBRULUI LEZAT

Circulația slabă este unul dintre motivele principale care mențin umflăturile, în orice parte a corpului. Ridicarea zonei afectate, indiferent că e mână, deget, genunchi sau gleznă, deasupra nivelului pieptului, ajută mult. Prin ridicare se îmbunătățeşte circulația sângelui, care, la rândul ei, ameliorează disconfortul dat de inflamare și durere.

Irigarea suplimentară cu sânge facilitează, de asemenea, eliminarea toxinelor şi accelerează procesul de vindecare.

4.COMPRESIA

Comprimarea zonei vătămate este o altă modalitate eficientă de a reduce umflarea. Fixează articulațiile și împiedică acumularea de lichid in zona afectată, care la rândul ei ajută la reducerea durerii și tumefierii. Aplicați o presiune uniformă, utilizând un bandaj elastic, înfăşurat în jurul zonei afectate. Îndepărtați bandajul în timpul somnului și aveți grijă să nu înfășurați bandajul atât de strâns încât să împiedice circulația sângelui.

Antiinflamatoare naturale. Soluții urgente naturiste

Rețineți! Nu aplicați gheața direct pe piele, deoarece aceasta poate deteriora pielea sau chiar provoca degerături. Şi țineți cont că gheața nu este o opțiune potrivită pentru tratamentul leziunilor cronice.

5.REPAOSUL ABSOLUT

Pentru a asigura o reducere rapidă a umflăturii, trebuie să permiteți zonei rănite să se odihnească cât mai mult posibil pentru primele 24 până la 72 de ore. Repaosul este o componentă cheie pentru repararea țesuturilor moi, care apar adesea în leziunile minore. Utilizarea în continuare a membrului afectat va provoca mai multe inflamații, durere şi va întârzia timpul de vindecare.

6.OȚETUL DE MERE

Datorită potasiului, calciului şi a altor minerale esențiale din compoziția lui, oțetul de mere are proprietăți antiinflamatoare și alcaline care ajută la reducerea durerii şi a inflamației. Se amestecă părți egale de oțet de mere şi apă. În soluția încălzită, înmuiați un prosop, pe care apoi îl înfășurați în jurul zonei afectate și il lăsați să stea timp de cinci până la zece minute. Repetați de două ori pe zi.

7.MASAJ CU ULEI CALD

Un masaj delicat cu ulei cald va ajuta la relaxarea muşchilor şi reducerea umflăturilor. Îmbunătățeşte circulația sângelui și încurajează scurgerea excesului de limfă. Încălziți puțin ulei de muştar sau de măsline și masați ușor zona afectată, timp de cinci minute, apoi lăsați zona descoperită câteva ore. Repetați de mai multe ori pe zi. Rețineți! Nu masați zona afectată dacă asta provoacă durere!

8.CURCUMA

Curcuma are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, care ajută la reducerea durerii şi umflăturilor. Se prepară o pastă din două linguri de pulbere de curcumă și o lingură de ulei de nucă de cocos. Se aplică pasta pe zona umflată și se lasă să se usuce. Clătiți apoi cu apă caldă. Repetați de două sau trei ori pe zi. Remediul se folosește și intern, pentru a grăbi vindecarea. Adăugați o linguriță de pulbere de curcumă la o jumătate de ceașcă de lapte. Puneți la foc mic și amestecați până la omogenizare. Luați de pe foc, adăgați miere şi beți în două reprize pe zi.

9.GHIMBIRUL

Ghimbirul este un alt remediu cu proprietăți antiinfl amatorii și de ameliorare a durerii musculare. De asemenea, îmbunătățește circulația, grăbind vindecarea. Puneți câteva felii de ghimbir în 200 ml de apă clocotită. Lăsați să fiarbă timp de zece minute. Se dă la o parte de pe foc, se strecoară, se adaugă miere și se bea cald. Repetați de două, trei ori pe zi.

10.ARNICA

Arnica ajută și ea la reducerea umflăturilor şi a vânătăilor care apar după o lovitură. Proprietățile ei antiinflamatorii și analgezice ajută la reducerea inflamației, umflăturilor şi durerii. Se amestecă cinci sau şase picături de ulei esențial de arnică în două linguri de ulei de măsline şi se masează uşor zona afectată, de câteva ori pe zi. Atenție! Arnica nu se utilizeaza pe rana deschisă.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel