joi, mai 26, 2022

Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor. Scapi de stres și anxietate în mai puțin de 5 minute. Lidia Fecioru: Este un  exerciţiu pe care putem să-l facem cu mâinile noastre

 Deși stresul ne dezchilibrează, trebuie să știm că, de fapt, stresul activează sistemul nervos simpatic, care direcționează circulația sanguină spre mușchi și generează energia de care avem nevoie  pentru a fugi de un pericol iminent.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Reechilibrarea organismului prin masarea degetelor. Scapi de stres și anxietate în mai puțin de 5 minute

Practic, corpul uman manifestă stres pentru a ne ajuta să supraviețuim în caz de pericol. Din păcate, însă, societatea a aevoluat, iar odată cu ea și formele de stres cu care ne confruntăm zi de zi.

Oamenii nu se mai tem de animale de pradă, dar își fac griji pentru termenele limită și grija zilei de mâine. Astfel, unii oameni ajung să manifeste o stare de stres cronică.

Cu timpul, această condiție duce la insomnie, probleme digestive, dureri de cap, scăderea apetitului sexual și slabiciune fizică.

lidia

Lidia Fecioru: Este un  exerciţiu pe care putem să-l facem cu mâinile noastre

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, în cadrul rubricii Leacul zilei din emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3, despre terminațiile nervoase care sunt asociate cu anumite organe și sentimente interne.

Te-ar mai interesa: Tot ceea ce trebuie să știi despre febră. De ce se...

„Acesta este un fel de exerciţiu pe care putem să-l facem cu mâinile noastre, pe ambele noastre mâini.

Degetul mare ţine de griji şi de durerile de stomac. Atunci când suntem stresaţi sau avem o grijă, ne ia durerea de stomac. Acest exerciţiu este de la chinezi. Strângem şi lăsăm jos degetul de cinci ori. Cam 4-5 minute pe fiecare deget.

Degetul arătător este atunci când avem frici şi ţine de tot ce înseamnă rinichi şi sistemul urinar. La fel facem. Strângem degetul bine în cealaltă mână.

Te-ar mai interesa: Copilul tău a dezvoltat un tic? Iată care sunt cel...

Degetul din mijloc este pentru atunci când avem răbufniri. Când simţim această stare este bine să facem acest exerciţiu degetului. Strângem bine degetul.

Degetul inelar este pentru oamenii care sunt depresivi. Atunci când am pierdut pe cineva şi suntem într-o stare de durere se pot îmbolnăvi plămânii şi intestinul gros.

Când avem o stare de disconfort este bine să strângem degetul mic strâns. Acesta ţine de inimă şi de intestinul subţire. Să ne ţinem degetul strâns patru-cinci minute”, a spus Lidia Fecioru.

Te-ar mai interesa: Guvernul a aprobat legea care va permite personalu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private