Sari la conținut

Reflexoterapia integrativă ameliorează durerile, problemele cu circulația și insomniile

Reflexoterapia. Tensiunile musculare, circulația proastă, digestia proastă, lipsa somnului și problemele de respirație sunt problemele de sănătate ale omului modern.

Pe fiecare în parte ne dorim să le eliminăm pentru a ne crește calitatea vieții. Reflexologia integrativă pare să fie soluția problemelor și ce este interesant este faptul că nu vine cu ceva nou, neapărat. De fapt, terapia îmbină două tipuri de masaj – reflexoterapia și masajul de relaxare.

„În ultima perioadă se discută din ce în ce mai multe despre reflexologia integrativă. Ce este aceasta? O metodă terapeutică care alătură două tipuri de masaj – reflexoterapia și masajul de relaxare, și care contribuie la eliminarea tensiunilor musculare, la îmbunătățirea circulației, digestiei, somnului și respirației, și la diminuarea retenției de apă din țesuturi!”, declară Dan Bujor, tehnician masaj cu bambus.

Cu ce se ocupă fiecare dintre ele ca să vedem care sunt beneficiile?

Reflexoterapia, bună oară, se ocupă cu eliminarea toxinelor din organism și stimularea funcțiilor per total. „Talpa piciorului – una dintre zonele în care se află cele mai multe puncte reflexe – este de fapt o hartă a întregului corp. Creierul, ochii, urechile, glanda tiroidă, plămânii, ficatul, stomacul, pancreasul, duodenul, rinichii, vezica urinară, colonul, ovarele – toate au câte un punct reflex corespondent în talpă. Reflexoterapeuții masează aceste puncte și astfel previn sau, după caz, tratează diversele afecțiuni ale acestor organe”, explică specialistul.

Stres, insomnie, depresie, reumatism, artrite, sciatică, nisip sau pietre la rinichi, impotență, frigiditate, gastrite, ulcer, hemorozi, balonări, hipo și hipertensiune, astm, bronșite, rinite, sinuzite, litiază biliară, probleme tiroidiene, reglarea menstruației, tulburări ale menopauzei, osteoporoză, obezitate, diabet, iată așa arată lista completă a problemelor pe care le poate rezolva reflexoterapia.

Important de știut că primele ședințe pot fi dureroare și că e posibil ca unii pacienți să se confrunte cu efecte adverse în timpul terapiei. Poate fi vorba despre amețeli, greață, stare de oboseală, febră, erupții cutanate. Nu te îngrijora! Este o situație normală.

Masajul de relaxare pune anxietatea pe HOLD

Deși văzut ca un moft, specialiștii spun că masajul de relaxare este o adevărată minune pentru psihicul și fizicul nostru. „Te ajută să scapi de stres. Acest lucru duce la îmbunătățirea calității somnului (te ajută să scapi de insomnie) și te poate fi un ajutor împotriva anxietății și a depresiei. În plus, îmbunătățește concentrarea. Relaxează mușchii încordați și atenuează contracțiile musculare. Menține elasticitatea pielii. Masajul de relaxare are, astfel, beneficii și pentru frumusețea ta. Îmbunătățește circulația sanguină și limfatică. Corpul este ajutat să elimine toxinele. Dezvoltă mobilitatea articulațiilor. Te ajută să îndrepți o postură greșită. Acest beneficiu este important în special pentru persoanele care petrec mare parte a zilei la birou. Întărește sistemul imunitar. Te ajută să ai un păr mai sănătos și frumos”, explică, în continuare, Dan Bujor.
Nu uităm că masajul de relaxare este recomandat și femeilor însărcinate.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel