marți, iulie 5, 2022

Reumatismul este o afecțiune determinată de îmbătrânirea cartilajului articular. Cartilajul articular este o varietate de ţesut conjunctiv care acoperă suprafeţele osoase care formează o articulaţie. Îmbătrânirea cartilajului poate fi provocată de o multitudine de factori. Pentru a ameliora simptomele provocate de această afecțiune, este indicat să încerci anumite remedii naturiste pentru reumatism.

Te-ar mai interesa: A fost Peter Imre afectat de vaccin? Cozmin Gușă a...

Îmbătrânirea cartijalului poate fi provocată de suprasolicitarea locală a articulațiilor, expunerea la frig, greutate corporală excesivă (care pune presiune pe articulațiile membrelor inferioare și zona lombară) și, de asemenea, îmbătrânirea propriu-zisă a organismului.

Remedii naturiste pentru reumatism și poliartrită

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, a dezvăluit pentru Antena 3, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, care este remediul natural indicat pentru reumatism și poliartrită.

„Se strâng 150 de floricele de păpădie, se pun într-un borcan peste care se toarnă alcool de 40 grade sau apă de colonie – 2 sticluțe. Se lasă 40 de zile la macerat, la întuneric.

Te-ar mai interesa: Primele simptome că ai tiroida ”leneșă.” Tot organ...

Cu această loțiune frecăm încheieturile cu care avem probleme. Atenție, nu punem comprese, deoarece avem alcool și arde pielea!

Remediul este foarte util celor ce suferă de reumatism și poliartrită, dar este indicat ca fiecare să verifice cu medicul de familie dacă nu suferă de vreo alergie sau contraindicație la aceste remediu pe bază de păpădie, recomandă Lidia Fecioru.

Leacul este benefic și pentru persoanele care suferă de poliartrită, susține bioenergoterapeutul.

Te-ar mai interesa: Vrei o inimă sănătoasă? Include aceste fructe în d...

Poliartrita reumatoida este o boala inflamatorie cronica, ce va poate afecta mai mult decat articulatiile. La anumite persoane, poliartrita reumatoida poate afecta ochii, pielea, plamanii sau vasele de sange.
Poliartrita reumatoida este cea mai frecventa afectiune reumatica de tip inflamator, estimandu-se ca afecteaza aproximativ 1 % din populatie, in decursul vietii.

Este o boala autoimuna, in care sistemul imunitar „ataca” in mod eronat structuri proprii ale organismului (de exemplu articulatiile). Spre deosebire de boala artrozica, in care modificarile survin prin suprasolicitarea articulatiei, in cazul artritei reumatoide modificarile apar prin inflamatie primara, pe articulatii anterior normale, cu dezvoltarea exagerata a membranei sinoviale, ce erodeaza si distruge articulatia, explică Centrul Medical de Diagnostic și Tratament „Dr. Victor Babes”.

Te-ar mai interesa: Ce tipuri de cancere se moștenesc. Mare atenție da...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private