joi, mai 26, 2022

Fabricile de medicamente din România asigură numai 1,5 din Produsul Intern Brut. Prin urmare, românii sunt dependenți de import.

Din păcate, reglementările privitoare la stabilirea prețurilor medicamentelor nu funcționează în favoarea noastră. Astfel, politica Ministerului Sănătății care se ocupă de prețurile medicamentelor ar trebui revizuită.

Prețurile medicamentelor, revizuite

Politica Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte prețurile medicamentelor ar trebui revizuită, a declarat Alexandru Rafila. Ministrul a explicat că cele 20 de fabrici de medicamente din țară aduc 1,5% din Produsul Intern Brut.

Te-ar mai interesa: Guvernul a aprobat legea care va permite personalu...

Alexandru Rafila consideră cu actualul mecanisme economic destinat medicamentelor nu este funcțional.

„Noi ne găsim într-o situație paradoxală. Tot vrând să facem economii, plătim mai mulți bani. Tot scădem prețul la niște medicamente care dispar de pe piață, care sunt cele mai ieftine, ele nu mai sunt interesate, nu mai sunt distribuite și imediat intră în utilizare următorul care e mult mai scump și, la finalul zilei, plătim mai mulți bani.

Deci e clar că aici trebuie să găsim o soluție rapidă care să permită accesul la medicamente, economii de la buget, încurajarea utilizării medicamentelor generice și o discuție sinceră și cu producătorii de produse inovative și trebuie să găsim împreună o soluție care să permită accesul pacienților.

Te-ar mai interesa: Și remediile naturiste pot interacționa în mod neg...

Dar ca să ai spațiu să introduci mai rapid medicamentele inovative, trebuie să ai și o politică de preț rezonabilă și inclusiv de taxe, că este taxa clawback în zona de medicamente generice”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, potrivit RRA.

Aceste noi reglementări ar putea opri crizele de medicamente cu care România se confruntă.

Farmaciștii și medicii îi sfătuiesc pe pacienți să fie deschiși la înlocuirea anumitor medicamente cu alte formule asemănătoare, întrucât anumite medicamente nu mai ajung în țară la timp.

Te-ar mai interesa: Cum a renunțat la fumat directoarea Spitalului de ...

Înlocuirea medicamentelor este necesară mai ales pentru pacienții care nu își pot întrerupe tratamentul.

De foarte multe ori, medicamentele care vor înlocui tratamentul original au doar un nume diferit, însă formula este aproape la fel.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private