Sari la conținut

Regula de aur pentru îndepărtarea calcarului din toaletă cu doar 2 ingrediente: „Înălbitorul nu funcționează!”

Îndepărtarea calcarului din toaletă cu doar 2 ingrediente. Curățarea toaletelor, în special îndepărtarea petelor de calcar, poate fi una dintre sarcinile casnice cele mai puțin pline de farmec, dar este o treabă necesară pentru o baie curată și igienă.

Îndepărtarea petelor din toalete poate fi deosebit de dificilă, mai ales în cazurile în care această treabă a fost neglijată, deoarece petele de calcar se pot acumula și devin foarte greu de eliminat.

Handyman's Secret for Cleaning Toilet with Hard Water Stains

 

Regula de aur pentru îndepărtarea calcarului din toaletă cu doar 2 ingrediente

Petele pot apărea adesea în zonele toaletei care sunt greu accesibile – sau din cauza problemelor de apă dure, ceea ce înseamnă că vor reapărea în mod regulat chiar dacă toaletele sunt curățate în mod regulat.

Toate acestea sunt motivul pentru care este atât de important să știi cum să cureți bine o toaletă.

Chris Wootton, director general al unei afaceri de curățenie casnică, a spus că există o „regulă de aur” pentru curățarea petelor din vasul de toaletă.

„Regula de aur pentru curățarea petelor din vasul de toaletă este să folosești produse nealcaline. Majoritatea petelor din vasul de toaletă apar în zonele cu apă dură, așa că este important să rețineți că înălbitorul nu va funcționa și va trebui să utilizați un produs pe bază de acid, cum ar fi detartrant.

Deși înălbitorul nu scapă de calcar, îl face invizibil, ceea ce se îmbină cu culoarea vasului de toaletă. De aceea petele din vasul de toaletă par să revină rapid, deoarece nu au dispărut niciodată”, a spus Wootton. 

Pentru a vă asigura că calcarul a dispărut definitiv, expertul recomandă să utilizați oțet alb, pentru a vă face propria soluție de curățare puternică, dar naturală.

  • Cel mai bine se face o soluție acidă folosind oțet alb. Toarnă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în bol și în jurul bolului și lasă-l să stea cel puțin 15 minute.
  • Apoi, aplicați oțet alb peste bicarbonatul de sodiu. Acest lucru produce o reacție care activează acidul și poate descompune cele mai încăpățânate acumulări de calcar.
  • După aproximativ 10 minute, spălați bine vasul de toaletă cu o perie de toatelă.
  • Odată ce ați făcut acest lucru, clătiți de câteva ori.
  • Acest lucru ar fi trebuit să fie suficient, dar dacă există urme persistente, puteți încerca și sucul de lămâie după spălare, deoarece soluția acidă poate ajuta la îndepărtarea celor mai încăpățânate pete, precum și la deodorizarea vasului de toaletă.

Soluție naturală din sare de lămâie și bicarbonat de sodiu

Dar dacă observați pete neplăcute și decolorate pe vasul de toaletă pe margine sau în jurul acesteia, merită să știți că există trei lucruri principale care pot provoca acest lucru: creșterea bacteriilor, apă dură sau perioada de prea mare între curățări.

Pentru o soluție naturală care nu necesită spălare, Lynsey Crombie, expert în curățare, vedetă TV din Marea Britanie, a împărtășit sfaturile sale. 

„Pentru a curăța petele maro inestetice din toaletă, îmi fac pudra de curățare a toaletei folosind sare de lămâie și bicarbonat de sodiu. Folosesc două linguri mari de bicarbonat de sodiu, o linguriță mare de sare de lămâie, adăugând niște ulei esențial de arbore de ceai, deoarece acesta este antibacterian.

Amestecați-le pe toate și turnați direct în toaletă. Lăsați timp de 20 de minute înainte de a spăla, iar petele dispar”, a spus Crombie.

Expertul a explicat că, pentru cei care doresc să folosească oțet pentru a scăpa de pete „fără spălare”, trebuie să adauge aproximativ 250 ml de oțet alb și să-l lase să stea peste noapte, iar dimineața să clătească toaleta.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: