Sari la conținut

Soluții ieftine și naturale de albire a dinților. Sigur le ai și tu în cămară

Soluții ieftine și naturale de albire a dinților. Sigur le ai și tu în cămară.

Un zâmbet alb și strălucitor este adesea cartea de vizită a încrederii în sine. La nivel non-verbal, oamenii care zâmbesc „cu toți dinții” transmit celor din jur mesajul de încredere, de optimism, de pozitivitate.

E adevărat, însă, că uneori periajul regulat și folosirea aței dentare nu sunt suficiente pentru a asigura o sănătate orală optimă. Cafeaua, țigările, băuturile sau alimentele colorate pot păta smalțul dinților.

Tocmai de aceea, dacă vrei o variantă naturală, ieftină și la îndemână, care să îți menajeze smalțul și să îți readucă un zâmbet luminos, iată lista noastra de 11 soluții de albire a dinților!

Soluții ieftine și naturale de albire a dinților. Sigur le ai și tu în cămară

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai ieftine și mai bune ingrediente pe care le avem deja cu toții în casele noastre pentru a scăpa de dinții galbeni. Unul dintre cele mai simple moduri de a face uz de acesta ar fi combinarea cu pasta de dinți.

Luați aproximativ un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și amestecați-o cu puțină pastă de dinți, apoi folosiți acest amestec granulos pentru a vă spăla dinții cel puțin de două ori pe săptămână.

De asemenea, puteți face un amestec de peroxid de hidrogen și suc de lămâie sau oțet alb pentru a înlocui apa caldă. Totuși, un cuvânt de precauție este să nu-l folosiți excesiv. Moderarea este foarte importantă. Deoarece utilizarea prea multă bicarbonat de sodiu prea des poate eroda smalțul natural al dinților, care îi poate deschide la alte probleme și poate deteriora.

Coji de portocale

Un alt remediu casnic foarte eficient care literalmente nu vă costă nimic sunt cojile de portocală. Portocalele sunt bogate în vitamina C, iar cojile lor au mai mult decât fructul propriu-zis. Acesta este ceea ce ajută la lupta și la eliminarea substanțelor chimice și a bacteriilor de pe dinți care provoacă decolorarea.

Pur și simplu frecați-vă dinții cu interiorul unei coajă de portocală în fiecare seară înainte de a merge la culcare și veți începe să observați o schimbare în câteva săptămâni!

Lămâi

Un alt remediu natural pentru a scăpa de dinții decolorați este utilizarea lămâilor. Puteți utiliza coaja într-un mod similar cu coaja de portocală. Și, de asemenea, puteți folosi niște suc de lămâie pentru a vă face gargară.

Mere

Merele sunt deseori susținute ca fiind super-fructe. Și, pe bună dreptate, având în vedere toți nutrienții pe care îi furnizează corpului nostru. Probabil că ați auzit expresia „un măr pe zi îl ține pe doctor departe”, dar probabil nu v-ați gândit că include medicul dentist!

Așa este, mestecarea unui măr crocant o dată sau de două ori pe zi poate oferi același efect ca și spălarea dinților! În plus, proprietatea acidă a mărului acționează ca un agent de îndepărtare a petelor pentru dinții tăi. Pentru a fi clar, nu vă sugerăm să renunțați la periajul dinților. Dar mâncarea unui măr de două ori pe zi poate ajuta la clarificarea acelor pete obositoare mult mai repede!

Mentă

Pe langă eliminarea mirosurilor neplăcute din gură, menta poate fi folosită și ca soluție de albire a dinților. Amestecă 100 ml apă plată cu 1-2 picături de ulei esențial de mentă și folosește-o ca apă de gură de 1-2 ori pe zi.

Căpșuni

Căpșunile sunt un alt fruct care reprezintă o mare sursă de vitamina C, făcându-le un mare pretendent pentru a ajuta la scăparea dinților galbeni. Puteți amesteca câteva căpșuni pentru a face o pastă groasă din ele și apoi folosiți-le pentru a vă freca ușor pe dinți. A face acest lucru de două ori pe zi vă va ajuta să obțineți rezultate în câteva săptămâni scurte. Pe de altă parte, le poți mânca pur și simplu!

Acest lucru poate dura puțin mai mult pentru a afecta decolorarea dinților, dar necesită foarte puțin efort suplimentar din partea dvs. Pur și simplu adăugați căpșuni la lista dvs. alimentară săptămânală și faceți din aceasta o gustare obișnuită sau un ingredient pe care îl utilizați în mese. 

Soluții ieftine și naturale de albire a dinților. Sigur le ai și tu în cămară

Coajă de banană

Se pare că este una din cele mai simple metode de curățare a dinților. Albirea dinților cu coaja de banană este o metodă sigură și sănătoasă, din moment ce aceasta este o sursă excelentă de minerale si vitamine.

Freacă ușor dinții cu interiorul coajei de banană timp de aproximativ 2 minute.

Morcovi, brocoli, țelină, conopidă

Pe langă diferitele substanțe conținute în aceste legume, datorită faptului că sunt crocante și cresc secreția de salivă, ele ajută la menținerea curată a suprafeței dinților.

Cărbune

Cărbunele este un alt ingredient natural care și-a crescut popularitatea în întreaga industrie a frumuseții, în principal ca purificator. Același lucru se poate spune și pentru dinții tăi. Amestecă puțină pulbere de cărbune în periuța de dinți și folosește-o așa cum ai face în mod regulat pentru a-ți face albul perlat cu adevărat alb. Dacă nu găsiți cărbune, puteți folosi pâine arsă și rozmarin ca înlocuitor.

Sare

Sarea este un ingredient folosit de zeci de ani ca o modalitate eficientă de a scăpa de placa galbenă din dinți. Va trebui să faceți un amestec de sare de masă obișnuită și bicarbonat de sodiu, cu care apoi vă veți freca pe dinți. Asigurați-vă că o faceți cu blândețe și acordați o atenție suplimentară, deoarece a fi prea dur cu peria vă poate deteriora gingiile și smalțul dinților.

Busuioc

Busuiocul este unul dintre cele mai bune remedii naturale existente pentru dinții decolorați, dar beneficiile dentare nu se opresc aici. De fapt, utilizarea busuiocului poate ajuta, de asemenea, la prevenirea problemelor parodontale grave, cum ar fi pioreea. Pentru a folosi busuioc, va trebui să-l lăsați să se usuce la soare timp de câteva ore. Odată ce s-a deshidratat, măcinați-l într-o pulbere și combinați-l cu pasta de dinți, pe care va trebui apoi să o folosiți zilnic. Având în vedere beneficiile sale, nu trebuie să întrerupeți tratamentul, odată ce dinții s-au albit!

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel