Sari la conținut

Regulile privind înmormântarea: „Sunt oameni sau hiene cei care dau asemenea ordine??!!” Cine sunt acești specialiști?

Regulile privind înmormântarea au stârnit reacții atât în rândul oamenilor, cât și a cadrelor medicale. Un astfel de cadru medical este chiar Monica Pop care acuză autoritățile de lipsă de inconștientă pentru regulile impuse. Aceasta se întreabă retoric chiar și cine sunt acești specialiști care îi sfătuiesc pe politicini, în contextul în care, medici pe care domnia sa îi cunoaște nu au fost absolut decloc consultați.

„E STRIGATOR LA CER!

EXAGERARI- PINA CÎND?! BAZATE PE LIPSA DE INFORMATIE PE TEAMA NAIVITATEA SI PE ÎNGĂDUINȚA SI SUPUNEREA DE NEINTELES A BIETILOR OAMENI NAPSTUITI din Romånia!!

Unii din decidenti uită că mai sint si medici in tara asta, si oameni care gindesc, inteleg  si stiu! S-a intimplat vreodata ca după vreun deces de gripă ( epidemii intregi, repetate anual), de rujeolă, varicela, etc ,boli cu un mare grad de contagiozitate, trupul  sa fie pus GOL, IN SACI NEGRI ??????!!!!!!!! De cee?! Ce fac hainele intr-o viroza respiratorie,?

In plus, făra preot, slujbă,  fara macar apropuatii lor, alaturi??!! Fara gropari?!

Ei stiu sigur, din moment ce spun mereu ca se sfatuiesc cu ” specialisti” (??!!),    EI stiu că NU  E NICIUN PERICOL!

E STRIGATOR LA CER!

Sint oameni sau hiene cei care dau asemenea ordine??!! Dar cei care le executa fara sa cricneasca??!! Dar cei care NU le schimbă deși pot??!!

Nici un respect nici pentru cei vii , nici pentru cei ridicati la ceruri !

HIENE”, a conchis Monica Pop pe pagina ei de Facebook.

Regulile privind înmormântarea în timpul pandemiei

Persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 vor putea beneficia, la cerere, de asistență religioasă potrivit specificului cultului din care fac parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

De asemenea, la înmormântare, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de slujbă religioasă în conformitate cu voința familiei și practicile și ritualul cultului de care aparține.

Înhumarea/incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege.

În cursul zilei de ieri, 8 aprilie 2021, Ministerul Sănătății a organizat, la sediul instituției, o întâlnire cu Secretariatul de Stat pentru Culte și reprezentanți ai cultelor în care s-a discutat despre accesul la asistență religioasă a pacienților internați cu COVID-19 și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

S-a căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 să poată beneficia, la cerere, de asistență religioasă potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.