Sari la conținut

Regulile Reginei nu pot fi încălcate: Elementul pe care îl interzice nepoților! „Nu permite!”

Regina Elisabeta este capul Familiei Regale și este responsabilă pentru a se asigura că membrii familiei respectă protocolul regal. Deși membrii familiei trebuie să respecte protocoalele lor specifice, reginei îi place ca aceștia să respecte și regulile normale de bun simț.

Regulile Reginei nu pot fi încălcate: Elementul pe care îl interzice nepoților! „Nu permite!”

Potrivit lui Gyles Brandreth, care cunoaște bine Familia Regală și este foarte bine informat pe această temă, Regina dezaprobă proastele maniere la masă.

Invitat în emisiunea This Morning de pe ITV, acesta a declarat că „unul dintre lucrurile pe care nu le permite la masa nepoților săi și chiar strănepoții ei sunt telefoanele mobile în timpul mesei.

Expertul în etichetă William Hanson a vorbit recent pentru Express.co.uk despre protocolul pe care îl urmează regalitatea și de ce trebuie respectat.

Atitudinile de odinioară, privite cu dispreț

„Atitudinile de odinioară însemna, de asemenea, că persoanele care scriau sau mâncau cu mâna stângă erau priviți cu dispreț”

„Din fericire, acum este acceptabil să faci acest lucru, dar tacâmurile se țin în continuare în același mod: degetul arătător coboară pe furculiță. Pentru cuțite, degetul arătător se întinde, de asemenea, în josul cuțitului, oprindu-se acolo unde se întâlnesc lama și mânerul.

„Având în vedere că o mare parte din îndatoririle regale implică diplomație în timpul cinei, a avea control asupra tacâmurilor (și a mâncării) este o parte esențială a setului lor de reguli.”

Membrii Familiei Regale trebuie să își poziționeze tacâmurile în mod corect pentru a arăta că au terminat de mâncat, potrivit dlui Hanson.

El a afirmat: „Când un membru al Familiei Regale a terminat de mâncat, își așează tacâmurile împreună.

„Dacă vă imaginați farfuria ca pe un cadran de ceas și tacâmurile ca pe acele ceasului, atunci când se termină de mâncat în Marea Britanie, tacâmurile se poziționează la ora 6.30, cu vârfurile furculiței orientate în sus.

„Tacâmurile sunt așezate împreună într-o astfel de poziție de finisare pentru a avertiza personalul (și pe ceilalți clienți) că ați terminat, astfel încât să vă poată curăța farfuria fără a fi nevoie să vă întrebe dacă ați terminat sau nu.

Mai mult, Hanson a adăugat: „Membrii familiei regale țin de obicei ceașca de ceai de mâner cu degetul mare și arătător, celelalte degete sunt sprjinite de  mâner.

„Contrar credinței populare, nu este sofisticat să scoți degetul mic afară atunci când bei ceai sau cafea.”

De asemenea, se pare că regina stabilește ritmul fiecărei mese, potrivit expertului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel