Categories: Ştiri sănătate

Un bărbat de 25 de ani s-a îmbolnăvit de 2 ori de COVID-19 în 48 de zile. Simptomele au fost mai severe a doua oară

Din cuprinsul articolului

Reinfecție Covid-19. Un tânăr de 25 de ani din Nevada, SUA, s-a îmbolnăvit de două ori de COVID-19, în decurs de o lună și jumătate. Este a cincea persoană care s-a reinfectat cu noul coronavirus, după vindecare. Astfel de cazuri au mai fost raportate în Hong Kong, Belgia, Olanda și Ecuador.

Potrivit dailymail, tânărul de 25 de ani a avut un test pozitiv Covid la mijlocul lunii aprilie, după ce a prezentat simptome ușoare de boală.

După ce și-a revenit și a avut două teste negative, el a început să experimenteze din nou simptome de Covid-19, la sfârșitul lunii mai.

Reinfecție Covid-19

Tânărul a fost testat, din nou, pozitiv pentru COVID-19, dar de data aceasta, boala a progresat într-un caz sever și a necesitat spitalizare și chiar oxigenoterapie.

Testele genetice au arătat că tulpinile de virus cu care s-a infectat tânărul au fost diferite ceea ce indică o reinfecție.

Rezultatele care au fost publicate într-un studiu pre-tipărit în august, au apărut și în revista medicală de The Lancet Infectious Diseases.

Echipa de cercetători spune că, deși sunt necesare cercetări suplimentare, concluziile sugerează că infectarea cu noul coronavirus nu garantează imunitatea totală și că toată lumea ar trebui să respecte în mod strict măsurile de prevenție.

„Acest lucru arată cât de important e să respectăm cu toții măsurile de protecție, indiferent dacă am avut sau nu boala”, dr. Mark Pandori de la Nevada State Public Health Laboratory.

Recent Posts

HOROSCOP chinezesc. Zodiile care fac bani până la sfârşitul primăverii

Astrologul Marian Golea a făcut o serie de previziuni pentru perioada următoare. Potrivit acestuia, se…

11 minute ago

Colegiul Medicilor Stomatologi cere eliminarea discriminărilor privind tratarea pacienţilor aflaţi în situaţii de urgenţă

Colegiul Medicilor Stomatologi din România a solicitat Colegiului Farmaciştilor din România eliminarea tratamentului ”neunitar şi…

30 de minute ago

TOPUL alimentelor care TOPESC grăsimea de pe burtă chiar de la micul dejun

Grăsimea abdominală, cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, este invizibilă pentru ochi, dar influența…

50 de minute ago

Horoscop 10 mai cu Pavel Globa. Schimbări radicale pentru 3 zodii chiar la început de weekend

Horoscopul zilei de 10 ma, prezentat pe Pavel Globa. Este o zi în care ne…

o oră ago

Tragedie în lumea medicală. S-a stins din viață iubitul medic pediatru. „Ne înclinăm în fața amintirii sale”

Spitalul Județean Satu Mare este în doliu după trecerea în neființă a unui medic pediatru…

2 ore ago

Citeste si: