joi, ianuarie 28, 2021

Jurnaliștii italieni au scos la iveală detalii terfiante despre relația dintre Nadia Comăneci și Nicu Ceaușescu, fiul dictatorului Nicolae Ceaușescu.

De Ziua Mondială Împotriva Violenței Domestice, italienii au adus în discuție subiectul unei relații despre care se presupune că a existat între Nadia și Nicu Ceaușescu în perioada anilor 70-80.

Calvarul prin care a trecut îndrăgita gimnastă

„Cunoscut drept ‘prințul’, băiatul care avea cu zece ani mai mult decât Nadia era considerat succesorul natural al tatălui său. Era afemeiat, alcoolic, violent și obsedat de jocurile de noroc. Nicu nu putea rata nimic și nimeni nu avea cum să îl refuze. Cel mai bine era să nu-ți iasă în cale.

Din păcate, Nadia Comăneci nu a scăpat de atenția lui și a stat în captivitate timp de patru ani la reședința familiei Ceaușescu. Elena, mama lui Nicu, nu o lăsa să iasă decât pentru a se antrena și pentru a participa la competiții. Apoi, seara, „iubitul oficial”, care era de fapt călăul ei, venea de fiecare dată beat.

Nu exista dragoste între ei în pat, erau adevărate violuri intercalate cu tot felul de metode de tortură. Ceaușescu își stingea trabucurile pe pielea Nadiei. Corolarul acestui iad a fost reprezentat de un avort”, susține publicația italiană.

Fosta gimnastă apreciată mondial a refuzat să comenteze

Umilită la Jocurile Olimpice din URSS unde i-a fost „furată de medalii de către un juriu corupt care a favorizat sportivele sovietice într-o manieră rușinoasă”.

„Fix atunci a decis tânăra campionă româncă să fugă. A traversat granița ca un refugiat. A ajuns la Viena, iar de acolo a zburat în Statele Unite, unde și-a luat cetățenia americană și s-a căsătorit cu Burt Conner, atlet care era îndrăgostit de ea încă din timpul Olimpiadei de la Montreal.

Într-un interviu pentru NBC, acordat imediat după ce a împlinit 59 de ani, Nadia a refuzat să vorbească despre perioada în care a fost prizonieră la palatul familiei Ceaușescu”, mai scriu italienii.

Deși Nadia a refuzat să comenteze relația, mama ei, Ștefania-Alexandrina Comăneci, a rupt tăcerea

„Nadia era la mila lui Nicu Ceaușescu. După ce s-a retras din gimnastică, a avut nevoie de un loc de muncă. Asta pentru că rămăsese fără bani după ce toate câștigurile sale fuseseră furate de familia Ceaușescu. Nicu a început să o sune acasă, venea la noi la ușă beat. Apoi a început să o amenințe și i-a tăiat toate veniturile.

A refuzat toate avansurile lui, dar până la urmă a trebuit să cedeze. După una dintre vizitele sale la Sibiu, unde Nicu era șeful filialei regionale a Partidului Comunist, Nadia mi-a arătat vânătăile pe care le avea pe coapse. În timpul unei alte întâlniri, Nicu i-a smuls unghiile. Nadia mi-a zis că suferise de o infecție și de aia i-au căzut unghiile, doar ca să nu mă supere”, a spus mama fostei gimnaste.