Sari la conținut

Remedii de casă bizare care te pun pe picioare

Există o listă întreagă de problemele de sănătate banale, dar sâcâitoare, care ne pot strica plăcerea de a trăi. Partea bună este că de cele mai multe ori leacurile acestora sunt la îndemâna tuturor.

În situațiile stresante, spre exemplu, când ne încleștăm involuntar maxilarul și declanșăm durerile de cap, se recomandă strângerea unui un creion între dinți.

Respirația urât mirositoare se tratează cu …iaurt. Studiile au arătat că bacteriile vii din acest aliment le pot domina pe cele cauzatoare de miros urât. Durerile de picioare trec mai ușor dacă vă masați talpa piciorului cu ajutorul unei mingi de tenis, timp de un minut sau două.

Uleiul de măsline calmează suprafețele de piele iritate, datorită antioxidanților cu proprietăți antiinflamatorii pe care îi conține. Funcționează de minune și în cazul ridurilor sau a petelor maronii de pe piele.

Nu mai e un secret pentru nimeni că zahărul oprește sugițul, dar puțini știu și explicația. Zahărul are capacitatea de a modifica nervii care declanșează spasmele mușchilor din diafragmă. Jumătate de oră pe zi petrecută ascultând melodii pe iPad sunt de ajuns pentru a reduce presiunea arterială, arată cercetătorii italieni.

Răul de mișcare poate fi ținut în frâu mai bine dacă la primele simptome de greață se vor mesteca cinci-șase măsline. Acestea conțin tanini, care îndepărtează senzația de greață, uscând excesul de salivă cauzat de răul de mișcare. Arsurile pe limbă se vindecă mai repede dacă luați imediat în gură câteva lingurițe de înghețată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel