vineri, octombrie 7, 2022

Cele mai eficiente remedii naturale care taie greața. Spune adio spasmelor și senzației de vomă

Începând de la răul de mișcare, până la mâncatul în exces sau o indigestie puetrnică, greața este extrem de neplăcută. Aproape că nu există persoană care să nu fi experimentat această stare de rău. Greața sau senzația de vomă poate fi de origine fizică sau psihică.

Starea de greata care nu are o cauza severă, poate fi tratată cu medicamente care nu necesită rețetă, dar și cu metode naturiste. În cazul stărilor de greață, este recomandată evitarea alimentelor grase și puternic condimentate.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

De asemenea, dacă starea este însoțită si de vărsături, se recomandă renunțarea la orice fel de alimentație pentru o perioadă. În momentul în care vă veți simți mai bine, puteți relua consumul de alimente care protejează stomacul cum ar fi piureul de banane sau de cartofi. Din fericire, greța poate fi combătută și cu ajutorul remediilor naturale.

Imagini pentru ghimbir si menta

Cele mai eficiente remedii naturale care taie greața

Ghimbir, împotriva senzației de vomă

O altă soluție de urgență pentru combaterea stării de greață este ghimbirul. Acesta conține gingerol, o substanță care influențează în mod direct sistemul digestiv și pe cel nervos central.

  • Folosește-l doar ca decoct: ai nevoie de 2 lingurițe de ghimbir proaspăt și ras pe cană. Se fierbe apa, se adaugă ghimbirul, apoi se lasă să se absoarbă. Filtrează și bea. Puteți bea zilnic 2 până la 4 căni și adăugați miere și / sau suc de lămâie pentru un gust mai bun.

Menta, pentru limitarea spasmelor

Cel mai eficient mod de a combate greața este folosirea mentei. Menta ajută la calmarea spasmelor și combate în mod eficient greața cauzată de rău de mișcare sau digestie dificilă. Atât în stare crudă, cât și sub forma de ulei, este benefic pentru indigestie și sindromul de intestin iritabil. Menta calmează și relaxează mușchii stomacului, pentru ca bila să poată metaboliza grăsimile, iar alimentele să treacă prin stomac mai rapid.
  • Ceaiul de mentă este, probabil, cea mai bună și rapidă cale de a ameliora greața. Pentru boli de mișcare, se toarnă o picătură de ulei esențial de mentă pe jumătate de zahăr. Pentru o digestie mai bună, pregătiți o infuzie cu 150 ml apă clocotită și 2 lingurițe de frunze de mentă. Filtrează, apoi bea infuzia fără mese.

Remedii naturale care taie greța. Ulei esențial de mușețel roman

Mușețelul roman este foarte eficient împotriva greaței. Foarte important de reținut este faptul că este permis chiar și în timpul sarcinii.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii atenționează: Risc mai mare de atac d...

  • Puteți turna 1 picătură de ulei esențial de mușețel roman sub limbă, de maxim 5 ori pe zi în timpul episoadelor de greață. De asemenea, puteți adăuga o picătură la o lingură de miere. Respectați întotdeauna dozele indicate.

Scorțioșoara, împotriva durerilor menstruale

Daca greața este cauzată de durerile menstruale, scorțișoara este cea care o poate combate.

  • O poți consuma atât în preparatele gătite, cât și în ceai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private