luni, august 2, 2021

Dermatologii nu recomandă folosirea săpunului în această afecţiune dermatologică, ci antibiotice locale sau generale, bactericide locale, hormoni sau retinoizi, dar toate se vor lua numai pe bază de prescripție.

Incomode și inestetice, coşurile îți afectează viața socială.  Ele trebuie înlăturate, altfel rişti să rămâi cu pete sau cicatrice pe față. Pot să apară la orice vârstă, dar în special în perioada adolescenţei.

Mai mulți factori pot genera apariția coșurilor, precum celulele de piele moarte, sebumul în exces, înmulţirea bacteriilor, dar și problemele hormonale.

Glandele sebacee produc o substanţă uleioasă, numită sebum, ce ajută pielea să fie impermeabilă şi, în plus, o ajută să nu se usuce.

Acneea se produce însă dacă porii se înfundă atunci când glandele sebacee produc secreții

în exces. Și dacă în pofida unei igiene locale corespunzătoare ne confruntăm cu acnee trebuie să ne adresăm unui medic dermatolog, pentru că ea poate fi combătută sau prevenită cu ajutorul unor tratamente.

De preferat ar fi ca aceste produse pentru îngrijire să fie recomandate de medicul dermatolog.

Igiena nu trebuie neglijată, este important să schimbi de două ori pe săptămână aşternutul, în special faţa de pernă, unde rămân microbi, transpiraţie.

În plus, pernele şi pătura trebuie scuturate şi aerisite zilnic pentru a îndepărta măcar o parte din microorganisme.

Întotdeauna tratamentul

acneei este individualizat și complex, pentru că răspunde diferit de la o persoană la alta.

Printre cele mai noi tratamente pentru acești pacienti sunt laserele chirurgicale si terapia cu lumina (IPL, UV sau LED).

Acneea poate tratată și cu  tratamente naturale pregătite acasă. Sunt recomandate uleiurile esenţiale, care sunt extrem de benefice, cum ar fi cel de levănţică, de cuişoare sau de arbore de ceai.

Scorţişoara  măcinată și amestecată cu miere, până la obţinerea unei paste, care se aplică peste noapte dă rezultate bune.

De asemenea, mierea poate fi amestecată și cu pulbere

de nalbă, aceasta fiind recomandată pentru perioada premenstruală.

De asemenea, faţa se poate spăla şi cu ceai de gălbenele concentrat sau de urzică. Ceaiul de urzică sau de gălbenele se poate consuma de 2 pe zi, timp de câteva săptămâni.

Săpunul cu sulf este un alt produs ce poate fi folosit zilnic, cu efecte pozitive asupra tenului.

Zonele afectate cu acnee mai pot fi tratate cu succes folosind coaja de portocală, lămâia,usturoiul, castravetele, dar și sucul de coriandru ori menta.

Ultimele stiri

Parteneri