Sari la conținut

Remedii naturale pentru durerile de cap și ameliorarea disconfortului

Dureri de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Dureri de cap matinale

Durerea de cap poate avea o multitudine de cauze. Aceasta poate fi provocată de o deshidratare ușoară sau chiar de alte probleme de sănătate mai grave, precum dezvoltarea unor formațiuni sau tumori.

Pentru a elimina orice risc este nevoie să acorzi atenție modului în care durerea se resimte, dar și zona în care aceasta apare. Timpul este, de asemenea, un indicator important pentru stabilirea problemei.

Aceste detalii sunt necesare pentru ca medicul tău să pună un diagnostic cât mai potrivit.

Remedii pentru durerile de cap

Ceai de mușețel

Pe lista de remedii naturale pentru calmarea durerilor de cap găsim și ceaiul de mușețel. Cu toate acestea, dovezile privind eficacitatea sa împotriva acestei probleme sunt limitate. Utilizarea mușețelului pentru această durere este justificată de calitățile antiinflamatorii care au fost dovedite prin diverse studii.

Ingrediente

3 linguri de mușețel (30 g)
2 căni de apă (500 ml)

Pregătire

Fierbeți apa și adăugați mușețelul.
Așteptați 15 minute și strecurați.

Oțet de mere

În prezent, nu există dovezi științifice care să arate că oțetul de mere poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap sau a migrenelor. Popularitatea sa provine din date anecdotice și, prin urmare, ar trebui să fie folosit cu prudență.

Ingerarea unei cantități mici de oțet diluat în apă este sigură. Prin urmare, vă prezentăm remediul:

Ingrediente

1 pahar cu apî (200 ml)
1 lingura de oțet de mere (10 ml)

Pregătire

Puneți o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă la temperatura camerei și beți amestecul.
Deși gustul nu este cel mai plăcut, este un remediu simplu și eficient pentru a calma durerile de cap și migrenele, recomandă Doza de Sănătate.

Gheață

Pentru a folosi această opțiune, puneți câteva cuburi de gheață într-o pungă sigilată și acoperiți-o cu o cârpă curată. Apoi, puneți punga pe gât sau direct acolo unde simțiți disconfort, timp de 20 de minute.

Potrivit unui studiu publicat în Hawaii Journal of Medicine and Public Health, aplicarea de comprese reci pe gât sau cap ajută la reducerea inflamației și tonifică vasele de sânge.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: