Sari la conținut

Remedii naturiste pentru curățarea vaselor sanguine

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Remedii naturiste pentru curățarea vaselor sanguine.

Funcționarea organelor și sistemelor din organism depinde de calitatea circulației sanguine. Circulația sanguină înseamnă livrarea oxigenului și substanțelor nutritive către organele interne, precum și colectarea dioxidului de carbon și a produselor metabolice.

Din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, facem mai puțină mișcare. Prin urmare, vasele noastre încep să se murdărească. Aceasta se petrece din cauza mai multor factori, nu doar dăunători (de exemplu, fumatul, alimentația nesănătoasă, ecologia, modul de viață sedentar), ci și naturali (depunerea de lipide, proces ce se produce în toate organismele).

Ce înseamnă vase sanguine „murdare”?

Vasele noastre de sânge sunt mici conducte care transportă sângele tuturor organelor din corp. Acestea sunt foarte importante deoarece furnizează sângele către toate organele, de la varful degetelor mâinii până la cele ale picioarelor. Totul merge ca la carte atât timp cât sângele care transportă oxigen și alți nutrienți pot să treacă prin vasele sangvine.

„Imaginați-vă niște țevi pline de rugină. Ce se întâmplă? Presiunea apei crește, iar apa are gust neplăcut. Același lucru se petrece și cu vasele sanguine. Atunci când se depune pe ele colesterolul sau alte substanțe, presiunea crește ( vasele murdare sunt cauza principală a hipertensiunii! ), sângele conține impurități, circulația sanguină este dereglată. În consecință, se produc schimbări în toate organele și sistemele din organism.

Chiar și pielea este un anumit sistem. Corpul uman începe să îmbătrânească. Dacă aveți grijă să curățați vasele sanguine, aveți șansa să trăiți cel puțin 20 de ani fără dureri ale organelor sau articulare, iar creierul va funcționa excelent. Cu alte cuvinte, curățarea vaselor sanguine vă poate prelungi viața și sănătatea. Și nu este doar o teorie. Am recomandat această metodă pacienților mei și o practic personal. Toți cei care mi-au ascultat sfatul i-au depășit pe cei de o vârstă cu ei”, declara, la un moment dat, cunoscutul medic cardiolog român Mariana Andreescu.

Remedii naturiste pentru curățarea vaselor sanguine

Bolile cardiovasculare provoacă de 4 ori mai multe decese decât celelalte cauze. Medicii sunt conștienți de acest lucru, știu că este necesară curățarea vaselor, dar din anumite motive, medicina română o neglijează. Majoritatea medicilor prescriu remedii pentru scăderea tensiunii arteriale în cazul hipertensiunii. Acestea însă nu sunt menite să vindece, ci au un efect temporar. E necesar ca vasele sanguine să fie curățate, conform naturselect.ro.

 • Infuzie din frunze de mesteacăn o lingură de frunze la o cană de apă clocotită. După ce se strecoară, se lasă să se răcească, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu şi se bea câte o înghițitură pe parcursul unei zile.
 • Macerat de vâsc: într-o cană cu apă rece se pune o linguriță de vâsc şi se lasă de seara până dimineața când se încălzește puțin, se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile. Nu se recomandă mai mult de 30 de zile pentru că vâscul poate fi toxic.
 • Într-un borcan de 800 ml se pun 100 g polen, 5 g lăptișor de matcă, 25 ml tinctură de propolis, se umple borcanul cu miere, de preferat de pădure, se amestecă bine şi se lasă 2-3 zile, amestecând de câteva ori cu o lingură de lemn. Se ia câte o lingură în fiecare dimineață.
 • Infuzie de anghinare: o lingură de plantă opărită cu ½ litru de apă, după 10 minute se strecoară. Înainte cu 30 minute de micul dejun se bea o cană de lichid, restul înaintea celorlalte două mese principale.

Remedii naturiste pentru curățarea vaselor sanguine

 • Infuzie din măceșe, frunze de coacăz negru, flori şi frunze de păducel amestecate în cantități egale. Se toarnă apă clocotită peste 1-2 lingurițe din acest amestec şi după ce se infuzează 15 minute, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
 • Infuzie dintr-o lingură de fructe de păducel opărite cu o cană de apă clocotită. După 15 minute, se strecoară şi se bea pe parcursul zilei.
 • Infuzie din muguri de plop negru şi salvie în părți egale: o linguriță la o cană de apă clocotită. Strecurat, se beau 1-2 căni pe zi.
 • Tinctură din rădăcină de păpădie, rădăcină de brusture şi rădăcină de urzică în cantități egale. Într-un borcan de 800 ml, se pune ½ pahar cu amestec mărunțit sau pulbere din cele trei rădăcini şi se toarnă două pahare de alcool rafinat şi ½ pahar cu apă. Borcanul se închide ermetic şi se lasă să macereze timp de două săptămâni, agitând zilnic. Se strecoară prin tifon dublu şi se păstrează în sticle închise la culoare. Înainte de fiecare masă principală, se bea câte un pahar cu apă în care s-a pus o linguriță din tinctură. După trei săptămâni, se face o pauză de cel puțin o săptămână.

Remedii naturiste pentru curățarea vaselor sanguine

 • Tinctură din petale proaspete de trandafir de dulceață: câte o linguriță într-un pahar cu apă de 3 ori pe zi, timp de 30 de zile cu 7 zile pauză.
 • Tinctură din trifoi roșu de câmp: se pun într-un borcan 200 g plantă, se toarnă 250 ml alcool de 40°. După 10 zile se strecoară, iar frunzele şi florile se storc. Se consumă câte o lingură într-un pahar cu apă după masă şi înainte de culcare timp de 4 săptămâni.
 • Decoct din fructe de cătină: o linguriță de fructe se opăresc cu o cană de apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.
 • Decoct dintr-o lingură de fructe de coacăz negru fierte 5 minute în 250 ml apă. Se beau două căni pe zi.
 • Decoct dintr-o lingură de măceșe fierte 5 minute în 250 ml apă, se beau două căni pe zi.

Remedii naturiste pentru curățarea vaselor sanguine

 • Decoct dintr-un amestec dintr-o lingură de arnică, 4 linguri de coada șoricelului şi 4 linguri de sunătoare: peste o lingură din acest amestec se toarnă o cană de apă rece şi după 2 ore, se fierbe 3-4 minute. După cca 15 minute, se strecoară şi se bea pe parcursul unei zile.
 • Cu jumătate de oră înainte de fiecare masă principală se înghite cu apă o lingură cu boabe de muștar galben nemestecate.
 • Macerat de usturoi cu lămâie: se pun într-un borcan de un litru o căpățână de usturoi zdrobit cu zeamă şi coaja unei lămâi. Se acoperă cu un litru de apă clocotită, se închide borcanul şi se lasă la macerat timp de două zile. Se ia câte o lingură de trei ori pe zi.
 • Consum zilnic de ulei de somon sau capsule cu Omega-3.
 • Ulei din semințe de in preparat la rece, câte o lingură în salate.
 • Câte o linguriță de drojdie de bere proaspătă la fiecare masă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel