miercuri, martie 29, 2023

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate de o infecție bacteriană, așa ca medicii recomandă, de obicei, un tratament cu antibiotice. Cu toate acestea, dacă este vorba despre o formă ușoară, infecțiile urinare pot fi tratate și cu ajutorul tratamentelor alternative. Iată ce remedii naturiste pentru infecțiile urinare pot stimula vindecarea în mod natural, fără administrarea antibioticelor!

Te-ar mai interesa: Rafila: Prin PNRR schimbăm faţa Terapiei intensive...

Infecțiile urinare sunt printrecele mai comune infecții bacteriene. Sunt predominante la femei, iar 50% dintre ele vor manifesta o infecție de tract urinar măcar o dată în timpul vieții. Acest tip de afecțiune este recurentă.

Antibioticele sunt un tratament eficient, însă corpul poate lupta cu ele pe cont propriu dacă se manifestă prin forme minore. După unele estimări, 25-42% dintre infecțiile tractului urinar se vindecă de la sine. În acest caz, pacienții pot încerca remedii naturiste pentru a grăbi procesul de vindecare. Iată câteva metode de tratament, fără antibiotic.

Te-ar mai interesa: TOP 5 emoţii care ne îmbolnăvesc. Strategii simple...

Remedii naturiste pentru infecțiile urinare

Hidratarea corespunzătoare

Hidratează-te corespunzător. Consumul suficient de apă este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a trata afecțiunea. Apa ajută tractul urinar să elimine toxinele, în timp ce captează nutrienți vitali și electroliți.

Merișoare

Bea suc de merișoare. Merișoarele sunt cunoscute pentru efectul lor în vindecarea infecțiilor urinare. Merișoarele conțin antioxidanți, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.

Te-ar mai interesa: 10 alimente recomandate de specialişti pentru menț...

Consumă alimente bogate în vitamina C

Consumă destulă vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Vitamina C reacționează, de asemenea, cu nitrații din urină, formând oxizi de azot ce elimină bacteriile. Vitamina C face urina mai acidă și inhibă creșterea E. coli.

Consumă alimente ce conțin probiotice 

Probioticele sunt bacterii benefice care mențin tractul urinar sănătos și îndepărtează bacteriile dăunătoare. Cea mai eficientă grupă de probiotice sunt lactobacilii, care tratează infecțiile și le previn.

Te-ar mai interesa: Bomba din farfurie! LISTA COMPLETĂ a aditivilor al...

Practică o igienă intimă corespunzătoare

Practică o igienă intimă corespunzătoare. În timpul actului sexual, bacteriile din exterior intră în contact cu tractul urinar. Igiena intimă corespunzătoare este foarte importantă, atât înainte cât și după actul sexual. Asftel, asigură-te că tu și partenerul tău aveți o igienă bună și, foarte important, urinează imediat după actul sexual pentru a preveni bacteriile să înainteze în interiorul tractului urinar.

Te-ar mai interesa: Se dă startul înscrierilor la examenul de Rezidenţ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private