luni, iulie 4, 2022

Retenția de apă reprezintă acumularea în exces a lichidelor în organism. Acest lucru poate fi cauzat de temperaturile crescute sau de consumul exagerat de sare. De asemenea, retenția de apă poate fi asociată și cuperioada ciclului menstrual și a sarcinii, în cazul femeilor. Din fericire, anumite remedii naturiste pentru retenția de apă te pot ajuta să elimini excesul lichidelor în mod natural.

Te-ar mai interesa: Analgezice care ar putea crește riscul de cancer a...

Lichidele ajung in țesuturile corpului din sânge, urmând să fie drenate de sistemul limfatic, o rețea de canale prin care organismul elimină de lichidul din țesuturi în mod natural. În cazul în care procesul de eliminare a fluidelor din țesuturi este obstrucționat din diverse cauze, el se acumulează excesiv, determinând instalarea edemului.

In general, retentia de apa se poate observa la nivelul mainilor, picioarelor si al talpilor. In functie de simptomele sale, edemul este localizat sau generalizat. In primul caz, retentia de apa se observa in parti specifice ale corpului, precum plamanii, iar in doilea caz, edemul se manifesta la nivelul intregului organism.

Te-ar mai interesa: Alimente care pot ajuta la scăderea riscului de ca...

Remedii naturiste pentru retenția de apă

Hidratare corespunzătoare

Organismul reține apă atunci când este deshidratat. De aceea, pentru a elimina excesul de lichide din organism, este important să sporim consumul de apă. Această acțiune stimulează mecanismele de drenaj și echilibrează funcțiile organismului.

Diminuarea aportului de sare

Aportul crescut de sare contribuie masiv la retentia apei in tesuturi si la agravarea edemului odata instalat. Astfel, un remediu natural eficient este sa evitati alimentele bogate in sodiu (carnea procesata, chipsurile de cartofi, produsele de panificatie cu sare etc.), recomandă sfatulmedicului.ro.

Te-ar mai interesa: 5 alimente care îmbunătățesc starea de spirit și c...

Ceai de păpădie

Infuziile cu papadie pot fi un remediu natural excelent pentru retentia de apa, avand efect diuretic si furnizand organismului potasiu. Planta medicinala ajuta la eliminarea edemului prin diureza, fara sa priveze corpul de sarurile minerale de care are nevoie.

Exerciții fizice

Un stil de viata sedentar favorizeaza instalarea edemului, de aceea miscarea regulata este o conditie obligatorie pentru prevenirea retentiei de apa. O jumatate de ora de exercitii fizice usoare ajuta la detoxifierea organismului, fenomen care combate cu succes retinerea fluidelor in tesuturi.

Te-ar mai interesa: Ulei de măsline pe piele. Medic român: Nu faceți d...

Castraveți

Castraveții proaspeti sunt o sursa excelenta de apa, avand si compusi naturali care elimina toxinele ce pot cauza edemul. Consumati cel putin un castravete proaspat intreg in fiecare zi, pentru a obtine rezultatele dorite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private