Sari la conținut

Remedii naturiste petru venele vizibile de pe picioare

Venectaziile, acele vase de sânge de culoare roșu-violet de pe picioare, apar din cauza unei circulații periferice deficitare.

 Cum să previi apariția venectaziilor

Venectaziile au de obicei trei cauze: genetică, circulația deficitară și stilul de viață (sedentarismul, obezitatea).

Iată câteva soluții prin care pot fi combătute

1. Băi reci

leg-bath

Sunt foarte eficiente dimineața. După ce v-ați trezit, stați cu picioarele în apă rece cinci minute. Puteți, de asemenea să vă înfășurați picioarele într-un prosop care a fost înmuiat în apă rece. Așa veți combate inflamația provocată de venectazii și vă veți stimula circulația.

2. Nu uitați de antioxidanți

orange-juice

Antioxidanții sunt esențiali pentru îmbunătățirea circulației și oxigenarea sângelui. Nu uitați să includeți în dietă lămâi, grapefruit, căpșuni, roșii, kiwi.

3. Dormiți cu picioarele mai sus

feet-up

Puneți o pernă sub picioare pentru a le menține mai sus pe timpul nopții. Acest lucru va îmbunătăți circulația și va preveni apariția venectaziilor.

4. Oțet din cidru de mere

Apple cider vinegar

Oțetul din cidru de mere este un bun tonic și ajută la relaxarea mușchilor. De asemnea, reactivează circulația.
Ce trebuie să faceți? Luați un tifon, înmuiați-l în oțet și aplicați pe zonele cu venectazii timp de 20 de minute. Repetați în fiecare zi.

5. Avocado și ulei esențial de măceșe

rose-hip

 

Acest remediu calmează pielea și stimulează circulația.  Există și creme care conțin aceste ingrediente dar vă puteți prepara crema acasă cu costuri reduse.

Cum se prepară:

Aveți nevoie de o jumătate de avocado și 10 picături de ulei de măceșe. Extrageți pulpa de la avocao, puneți-o într-un vas și adăugați uleiul de măcește. Apoi amestecați până obțineți o pastă.

Odată preparată, aplicați pe zonele afectate cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Lăsați-o apoi 15 minute să acționeze, apoi clătți cu apă rece.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel