vineri, mai 29, 2020

Venectaziile, acele vase de sânge de culoare roșu-violet de pe picioare, apar din cauza unei circulații periferice deficitare.

 Cum să previi apariția venectaziilor

Venectaziile au de obicei trei cauze: genetică, circulația deficitară și stilul de viață (sedentarismul, obezitatea).

Iată câteva soluții prin care pot fi combătute

1. Băi reci

leg-bath

Sunt foarte eficiente dimineața. După ce v-ați trezit, stați cu picioarele în apă rece cinci minute. Puteți, de asemenea să vă înfășurați picioarele într-un prosop care a fost înmuiat în apă rece. Așa veți combate inflamația provocată de venectazii și vă veți stimula circulația.

2. Nu uitați de antioxidanți

Citește și:

orange-juice

Antioxidanții sunt esențiali pentru îmbunătățirea circulației și oxigenarea sângelui. Nu uitați să includeți în dietă lămâi, grapefruit, căpșuni, roșii, kiwi.

3. Dormiți cu picioarele mai sus

feet-up

Puneți o pernă sub picioare pentru a le menține mai sus pe timpul nopții. Acest lucru va îmbunătăți circulația și va preveni apariția venectaziilor.

4. Oțet din cidru de mere

Citește și:

Apple cider vinegar

Oțetul din cidru de mere este un bun tonic și ajută la relaxarea mușchilor. De asemnea, reactivează circulația.
Ce trebuie să faceți? Luați un tifon, înmuiați-l în oțet și aplicați pe zonele cu venectazii timp de 20 de minute. Repetați în fiecare zi.

5. Avocado și ulei esențial de măceșe

rose-hip

 

Acest remediu calmează pielea și stimulează circulația.  Există și creme care conțin aceste ingrediente dar vă puteți prepara crema acasă cu costuri reduse.

Citește și:

Cum se prepară:

Aveți nevoie de o jumătate de avocado și 10 picături de ulei de măceșe. Extrageți pulpa de la avocao, puneți-o într-un vas și adăugați uleiul de măcește. Apoi amestecați până obțineți o pastă.

Odată preparată, aplicați pe zonele afectate cu mișcări circulare, în sensul acelor de ceasornic. Lăsați-o apoi 15 minute să acționeze, apoi clătți cu apă rece.

Parteneri