Sari la conținut

Remedii pentru constipație. Cele mai puternice alimente cu efect laxativ

dureri abdominale
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Remedii pentru constipație. Constipația este o problemă digestivă frecventă care, dacă nu este tratată în mod corespunzător, poate afecta întregul organism. În general, constipația este descrisă drept situația eliminării conținutului intestinal cu o frecvență mai mică de 3 scaune pe săptamână.

Constipația se produce cel mai frecvent când deșeurile sau fecalele trec cu greu prin tractul digestiv sau nu pot fi eliminate eficient din rect, ceea ce face ca scaunul sa devină tare și uscat. Constipația cronică are numeroase posibile cauze.

Tratamentul este recomandat în funcție de severitatea afecțiunii, însă există o serie de alimente cu efect laxativ pentru echilibrarea tranzitului intestinal, potrivit Doza de Sănătate.

Alimente cu efect laxativ care facilitează digestia

Cerealele integrale

Fibrele alimentare sunt nutrienți care ajută la curățarea intestinelor și stimulează funcțiile acestora. Cerealele integrale sunt bogate în acest nutrient, drept pentru care este important să le incluzi în dietă pentru a-ți îmbunătăți digestia și a preveni sau trata constipația.

Bananele

Bananele au un conținut ridicat de fibre, un nutrient extraordinar pentru reglarea aparatului digestiv. Totodată, bananele verzi (necoapte) conțin amidon rezistent, care acționează asemenea fibrelor solubile și poate ameliora constipația.

Aloe Vera

Planta aloe vera este celebră datorită beneficiilor sale pentru sănătate, atât la nivel extern, cât și la nivel intern. Frunza sa este compusă în proporție de 99% din apă, iar acel 1% rămas constă în nutrienți importanți, cum ar fi vitamine, minerale și aminoacizi.

Consumul zilnic de suc de aloe vera este ideal pentru prevenirea constipației. Pur și simplu amestecă conținutul frunzelor cu apă și miere de albine sau adaugă gel de aloe unui suc natural.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate. Acesta funcționează ca un laxativ natural, ajută la producerea de bacterii sănătoase în intestine și îmbunătățește digestia.

Pentru rezultate optime, este recomandat să bei o cană de ceai verde dimineața și încă una după-amiaza. Nu este indicat să depășești doza recomandată, întrucât te poți confrunta cu efecte secundare foarte neplăcute, cum ar fi diareea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel