Sari la conținut

Reglarea tranzitului intestinal. Ce obiceiuri te ajută să îi menții sănătatea?

Sănătatea tranzitului intestinal depinde de o multitudine de factori. Este adevărat că alimentația este un factor principal, însă este necesar să știi că și stilul de viață și obiceiurile personale au o influență substanțială.

Un stil de viață sănătos este alcătuit din 3 factori principali: alimentația, odihna și activitatea fizică. Deși majoritatea persoanelor au un program încărcat, care nu permite respectarea pe deplin a celor 3 factori, este important să știi că echilibrul este esențial pentru o sănătate generală.

Un stil de viață sănătos menține funcțiile esențiale ale organismului și, de asemenea, contribuie atât la menținerea sănătății fizice, cât și a sănătății mentale.

Reglarea tranzitului intestinal este influențată de obiceiurile personale

Este adevărat faptul că alimentația este un factor principal în ceea ce privește ănătatea tranzitului intestinal. Totuși, funcționarea normală a acestuia este susținută și de obiceiurile dobândite.

Citeste si:

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, explică ce deprinderi ne influențează tranzitul intestinal și cum îl putem menține sănătos.

„Hidratare optimă

În primul rând, pentru a avea un tranzit intestinal bun este esenţial să asigurăm un nivel optim de hidratare. Consumă cel puţin 2 litri de apă pe zi şi evită băuturile diuretice – ceaiuri de slăbit sau pentru eliminarea retenției de apă, cafea în exces, alcool.

Activitate fizică regulată

Activitatea fizică moderată şi regulată face minuni atât pentru muşchi, cât şi pentru întreţinerea unei digestii sănătoase. Nu uita de cele minim 30 de minute de mişcare zilnică, pentru a avea o stare bună de sănătate fizică.

Alimente pentru o digestie optimă

Include în alimentaţia ta zilnică seminţe de in şi de quinoa, precum şi fibre solubile din konjac pentru o digestie optimă. Chiar dacă par nişte ingrediente exotice, fac minuni pentru digestie.

Program regulat 

Nu în ultimul rând, e important să ai un program regulat de mese. Un tranzit intestinal bun se creează şi se întreţine printr-un program regulat de mâncare, somn şi un ritm constant al defecaţiei.

E important să mergi la toaletă atunci când simţi nevoia să o faci, iar dacă ai deja probleme cu constipaţia încearcă să construieşti un reflex mergând la toaletă în fiecare zi, la aceeaşi ora dimineaţă şi seară, încercând timp de 10 minute să ai scaun. Acest aspect al “antrenamentului digestiv” este cel mai adesea ignorant în contextual unei vieţi foarte aglomerate, dar e un instrument foarte util în combaterea constipaţiei şi asigurarea unui tranzit digestiv corect”, a explicat Cori Grămescu, pe Facebook.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.