Sari la conținut

Remedii pentru eliminarea și prevenirea paraziților intestinali

paraziții intestinal
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
semne care ar putea să indice prezența paraziților în intestine:

Paraziții intestinali sunt organisme care, prin definiție, se hrănește cu nutrienții corpului unui alt organism. În cazul oamenilor, paraziții intestinali trăiesc și se hrănesc în interiorul intestinului gros.

Copiii sunt cei mai predispuși, deoarece ei ating foarte multe suprafețe și pot duce, mai apoi, mâinile în jurul gurii.

După ingerarea ouălor, în cazul viermilor rotunzi (foarte comuni), ele eclozează în intestinul subțire, după care ajung in intestinul gros, unde vor depune mai multe ouă și se vor înmulți.

Igiena este foarte importantă pentru a reduce toate riscurile asociate.

Remedii pentru eliminarea paraziților intestinali

De asemenea, potrivit Doza de Sănătate, anumite remedii naturale pot ajuta la prevenirea și eliminarea paraziților.

Probiotice

Unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru eliminarea paraziților intestinali ce atacă microbiota sunt probioticele. Există alimente bogate în probiotice care ajută la refacerea bacteriilor naturale bune din flora intestinală. Aceste alimente includ:

  • Iaurt natural
  • Chefir
  • Ciocolată neagră
  • Castraveți murați
  • Supa miso
  • Murături

Papaya

Papaya, datorită conținutului său de papaină, are proprietăți vermifuge. O putem folosi în următoarele moduri:

Cu oțet de mere: zdrobiți papaya și adăugați puțin oțet de mere. Beți amestecul pe stomacul gol.
Cu miere: amestecați o lingură de suc de papaya cu una de miere și două de apă. Luați o linguriță pe stomacul gol.

Eucalipt

Este o plantă cu proprietăți vermifuge, cu ingrediente active foarte blânde, precum timolul și eucaliptolul. Este ideal pentru copii. Faceți o infuzie cu această plantă. În cazul copiilor, administrați două linguri de trei ori pe zi.

Pelin

Pelinul este o plantă excelentă pentru eliminarea paraziților intestinali. Planta trebuie zdrobită. Consumați 1 gram pe zi cu miere pentru cele mai bune rezultate.

Turmeric

Acest condiment are proprietăți antioxidante, antifungice, antiinflamatorii și antiparazitare. Studiile deavăluie că activitatea sa biologică și detaliază modul în care principalul său ingredient activ, curcumina, interferează în corp.

Infuzia este cea mai bună metodă de a consuma turmeric. Adăugați o linguriță de pudră de turmeric într-o cană de apă clocotită. Lăsați infuzia să se odihnească acoperită câteva minute și va fi gata de băut, recomandă sursa citată.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel