Sari la conținut

Remedii utile pentru a depăși atacurile de panică

atac de panica
Sursă foto: Getty Images
Simptome ale atacului de panica

Oricine a suferit un atac de panică înțelege cât de greu poate fi depășit. Uneori se poate simți ca și cum plămânii nu se umplu de aer sau poți plânge fără motiv. Simțurile intensificate, amorțeala și crizele de râgâială sunt toate simptome comune ale atacurilor de panică. Acestea pot fi înfricoșătoare, mai ales atunci când nu știi cât vor dura sau cum să le gestionezi.

Ce este un atac de panică?

Atacurile de panică sunt destul de complexe, deoarece sunt reacționare. Asta înseamnă că, cu cât te gândești mai mult la ele, cu atât te îngrijorează mai mult. Îngrijorarea și teama crescută pot induce un atac de panică. Cercetările afirmă că atacurile de panică apar atunci când sunteți prea sensibil la ceva, de exemplu:

  • Trăiești cu frică și te îngrijorează constant atacurile de panică
  • Atunci când simțiți ceva, ritmul cardiac crește și vă provoacă disconfort
  • Acest lucru stabilește o hipersensibilitate la ceea ce simțiți
  • Când simțiți lucrul respectiv, credeți că veți avea un atac de panică
  • După ce anxietatea inundă corpul, aveți un atac de panică

Persoanele care suferă de atacuri de panică sunt foarte în ton cu corpul lor. Fiecare schimbare sau senzație este sesizabilă, iar aceste schimbări stârnesc reacții de anxietate. Nu este sănătos să vă faceți griji în mod constant și nu ar trebui să trăiți în frică.

Atacurile de panică pot fi remediate, dar va trebui să găsești trucurile potrivite care funcționează pentru tine. Experimentați cu următoarele remedii și vedeți care dintre ele funcționează cel mai bine.

Imagine creată cu AI

Utilizați rădăcina Kava Kava

Fitoterapeuții sugerează în mod obișnuit rădăcina de kava kava persoanelor care se confruntă în mod regulat cu stres sau anxietate. Este o rădăcină care are proprietăți naturale de relaxare musculară.

Dacă aveți mușchii încordați sau o strângere a pieptului care înconjoară atacurile de panică, kava kava poate fi remediul naturist potrivit pentru dumneavoastră.

Vă avertizăm că kava kava poate avea un gust neplăcut, așa că este posibil să fie nevoie să folosiți agave sau miere crudă pentru a o îndulci.

Încercați respirația lentă

Anxietatea și atacurile de panică pot face ca organismul să respire în mod necorespunzător, determinând unele persoane să hiperventilezeze chiar și atunci când nu au atacuri de panică.

Respirația lentă vă ajută să vă antrenați să vă încetiniți respirația atunci când are loc un atac de panică.

Exersați inspirând pe nas timp de cinci secunde, reținând timp de două sau trei secunde și apoi expirând prin buzele strânse timp de șapte secunde.

Acest lucru nu vă va scăpa de atacurile de panică, dar le face mai puțin severe și mai ușor de gestionat.

Relaxarea musculară

Tehnicile de respirație vă ajută să vă controlați respirația, în timp ce tehnicile de relaxare musculară vă ajută să controlați răspunsul corpului dumneavoastră la un atac de panică.

Relaxarea musculară implică concentrarea asupra unui mușchi la un moment dat și încercarea de a-l relaxa. Începeți mai întâi cu degetele sau mâinile, apoi urcați încet pe brațe până la umeri, piept și gât.

În cele din urmă, veți reuși să relaxați toți mușchii din corp, ceea ce vă poate ajuta să controlați atacurile de panică.

Exercițiu

Exercițiile fizice sunt excelente pentru orice. Când vine vorba de a scăpa de atacurile de panică, exercițiile fizice au rolul de a reduce stresul muscular și de a distrage atenția de la lucrul care provoacă panica.

Corpul începe să elibereze endorfine care stabilizează starea de spirit și calmează mintea, promovând adesea un somn mai bun, reglarea hormonilor și reducerea stresului.

Exercițiile aerobice (alergare, înot, jogging, ciclism și mersul pe jos) și yoga sunt excelente pentru a controla anxietatea. Ambele implică controlul respirației, care este important pentru gestionarea atacurilor de panică.

Vizualizează-ți locul tău fericit

Sună banal, dar această tehnică este foarte benefică dacă simțiți că se apropie un atac de panică. Găsiți un loc liniștit, sigur și închideți ochii. Relaxează-te și du-te în locul tău fericit.

Unii oameni vizualizează o plajă imaculată cu palmieri, în timp ce alții vizualizează o drumeție pe traseul lor preferat.

Locul tău fericit este al tău și nu lăsa pe nimeni să-ți spună contrariul. Du-te acolo în mintea ta și imaginează-ți cât mai multe detalii pentru a-ți concentra atenția asupra acelui loc, spre deosebire de atacul de panică.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel