luni, iunie 27, 2022

Încă nu știm tot ceea ce putem ști despre creierul nostru. Anumite substanțe, însă, par să aibă un efect substanțial asupra acestuia, atât benefic, cât și negativ. Specialiștii au ajuns la o concluzie care a stârnit multe controverse, de-a lungul timpului. 

Mihaela Bilic, renumit nutriționist și expert în boli metabolice, dezvăluie că o anumită ciupercă, numită psilocybina, poate avea efecte uimitoare asupra creierului nostru. De asemenea, aceasta poate contribui la ameliorarea depresiei și poate îmbunătăți funcțiile cerebrale.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Cu toate acestea, este important să cunoști faptul că numai specialiștii pot controla efectul pe care această ciupercă îl are asupra organismului. În anumite doze poate avea efecte neplăcute. Supravegherea medicală este necesară.

Psilocybina, un remediu neobișnuit pentru depresie și îmbunătățirea funcțiilor cerebrale

„Psilocybina, ciuperca magică care reface neuronii.

Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. Însă în doze mici ele au efect pe neurogeneză, contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale.

Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive. Studiile din 2016 pe Psilocybină, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei, beneficii care se obțin rapid, cu doar 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni.

Te-ar mai interesa: Ciroza: Alimente de EVITAT pentru a salva ficatul ...

Datorită acestor descoperiri FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de “terapie revoluționară” pentru Psilocybină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție.

Studiile făcute pe șoriciei la Universitatea Yale au confirmat că a 2-a zi după administrarea de Psilocybină numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari! Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: 3 motive pentru care câștigăm mai multă grăsime ab...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private